Obavijesti

Tech

Komentari 5

Tjelesni je hit u Đakovu: Zbog aplikacije ga svi žele vježbati

Tjelesni je hit u Đakovu: Zbog aplikacije ga svi žele vježbati
3

Vježbanje tjelesnog u slobodno vrijeme krenulo je kao projekt za jedan razred no ubrzo se više od 100 đaka đakovačke gimnazije prijavilo kako bi vježabli uz pomoć aplikacije

VIDEO

Učiteljica Mirela Šunda uspjela je potaknuti đake đakovačke Gimnazije A.G. Matoša da sami u slobodno vrijeme vježbaju tjelesni i to nekoliko sati tjedno tako što je spojila nastavu s pametnim telefonima koje gotovo svaki školarac ima. 

- Prva ideja bila mi je dati mogućnost djeci da budu tjelesno aktivni i izvan nastave jer mislim da je dva sata tjelesnog tjedno premalo za današnju djecu koja puno sjede i slabo se kreću - ispričala je Mirela za 24sata i dodala kako ih je htjela potaknuti na aktivnost bez da im oduzme mobitele te se tako i rodila ideja oko aplikacije. Preko nekoliko ljudi i uz pomoć Microsofta došla je do Andreja Radingera i Mogyja, fitness aplikacije s osobnim trenerima. Njima je prezentirala projekt koji im se svidio te su trebali aplikaciju samo prilagoditi tome da je ona koristi u nastavi. 

Njezinu ideju podržao je i ravnatelj škole koja pokušava  biti digitalno zrela škola kroz razne projekte, a i više od 90 posto roditelja potpisalo je suglasnost za start projekta. No, iako su krenuli s jednim razredom, stvar je ubrzo eksplodirala tako da sada u projektu sudjeluje više od stotinu učenika u školi. No, od jeseni planiraju pokrenuti ovaj projekt za sve učenike Gimnazije te u još četiri partnerske škole u Hrvatskoj, a radi se i na suradnji s nekoliko inozemnih škola. 

Kako učenici vježbaju? 

Kako je pojasnila profesorica, s učenicima kroz izbornu nastavu prolazi vježbe kako bi svaki pokret naučili pravilno, a onda ih oni izvode u slobodno vrijeme, kada i koliko žele. Kako se radi o projektu koji je stvar izbora, profesorica kaže da ni đacima nije u interesu varanje jer ako i varaju (što je moguće), varaju samo sebe. Osim trofeja unutar aplikacije Mogy, učenike može nagraditi i kroz odgojne mjere. 

- Ako treniraju i rade, ocjena će im sigurno biti bolja jer će im i sposobnosti biti bolje - rekla je profesorica Šunda i dodala kako nakon proteklih mjeseci ona vidi napredak, ali i sami đaci. 

- Zamolila sam ih da krenu sa satom tjedno i da se netko ne zaleti i uzme više nego može odraditi, ali sada vidim da traže dva ili tri sata ili više. Kad dolaze praznici i imaju manje za učiti tu su još aktivniji što je dobro - rekla nam je profesorica. 

Iako joj sve ovo uzima puno vlastitog vremena, ova profesorica kaže da je to njena odluka i da je poanta priče da djeci ponudi nešto novo, jer je prioritet njihovo zdravlje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Evo koliko se može vjerovati kladionicama: Mariji Šerifović uopće nisu predviđali pobjedu...
HOĆE LI POGODITI OVE GODINE?

Evo koliko se može vjerovati kladionicama: Mariji Šerifović uopće nisu predviđali pobjedu...

Zadnjih mjeseci sve oči uprte su u eurovizijske kladionice i postotke za moguću pobjedu na prestižnom natjecanju. No, kladionice su znale favorizirati jednog izvođača koji na kraju ne bi osvojio titulu pobjednika...