Obavijesti

Tech

Komentari 92

Uspješna terapija: Amerikanku su uspjeli pomladiti 20 godina

Elizabeth je primila dvije genske terapije - jednu koja bi ju trebala zaštiti od gubitka mišićne mase starenjem i drugu čija je svrha spriječiti propadanje matičnih stanica

VIDEO

Elizabeth Parrish (44), čelnica američke tvrtke Bioviva, postala je prva žena uspješno pomlađena genskom terapijom. Eksperimentalna terapija njene kompanije vratila joj je punih 20 godina. 

Broj telomera, komadića DNK koji utječu na dugovječnost i zdravlje, u njenom je tijelu naglo narastao. Što je više telomera, stanica u organizmu su mlađe. 

24sata

Elizabeth je u rujnu prošle godine primila dvije genske terapije - jednu koja bi ju trebala zaštiti od gubitka mišićne mase starenjem i drugu čija je svrha spriječiti propadanje matičnih stanica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trenutačna terapija može pomoći ljudima u borbi protiv boilesti i starenja. Ako se moji rezultati pokažu dobrima na duge staze, možemo reći da smo napisali povijesti - rekla je Parrish.

Bioviva će nastaviti nadzirati Elizabethinu krv, ali i tetsirati nove genske terapije koje bi u budućnosti mogle pobijediti starenje, ali i ponudiit nove metode liječenja nekih teških bolesti. Upravo je Elizabeth i njen organizam ključ daljnjeg razvoja nečega što bi se moglo nazvati prvom uspješnom terapijom pomlađivanja u svijetu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle