Obavijesti

Tech

Komentari 90

Zagreb Auto Show: Prvi dan 'planuo' BMW od 932.000 kn

Zagreb Auto Show: Prvi dan 'planuo' BMW od 932.000 kn
9

Nakon preduge pauze Zagreb Auto Show se vratio u velikom stilu. Tijekom šest dana sve je na Zagrebačkom velesajmu podsjećalo na prestižne svjetske salone...

VIDEO

Nakon preduge pauze Zagreb Auto Show se vratio u velikom stilu. Tijekom šest dana sve je na Zagrebačkom velesajmu podsjećalo na prestižne svjetske salone. Posjetitelji su mogli vidjeti desetke hrvatskih premijera. 

Tu su bili i automobili koji su do sada prikazani samo u Ženevi, poput Rimčeva Concep-S-a, Seat Atece, VW Tiguana i Audija Q2. Bilo je i rasnih konceptnih automobila koji su u pravilu rezervirani za salone poput Pariza ili Ženeve. Sve to pokazuje da su proizvođači automobila jedva dočekali da se Zagreb Auto Show vrati, jer ovakav sajam pozitivno utječe i na prodaju automobila. 

Pogledajte reportažu s Auto Showa:

Pokretanje videa...

00:40

Bilo je i prodaje jer već prvoga dana kupce su pronašli jedan Lamborghini, Porsche, Mini John Cooper Works, jedan Mustang, razni modeli Suzukija...Istoga dana prodan je i BMW od 932.000 kuna.

Osim zagrepčana na Auto Show su dolazili i posjetitelji iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih država. Najveći magnet za posjetitelje je bez sumnje bio Rimac Concept_S najbrži električni automobil na svijetu, koji će biti proizveden u dva primjerka. Izloženi je već prodana, pa je Auto Show bio jedinstvena i posljednja prilika mnogima da uživo vide ovaj fascinantan superautomobil. 

Pored Rimca bilo je tu još mnogo brzih sportskih poslastica. Na ZG Auto Showu su tako nastupili i Lamborghini te Bentley, a Nissan je dovezao ultrasportski GT-R Nismo sa 600 KS. Tu je bila i velika ponuda Brabusa. 

Posebna poslastica za posjetitelje bili su konceptni automobili, među kojima se najviše isticala Mazda Koeru, model koji je premijerno prikazan prošle godine na salonu u Frankfurtu. I rasni trkaći automobili poput Opela pripremljenog za Reli Dakar te svjetskog reli prvaka Volkswagen Pola WRC našli su svoje mjesto na raskošnim štandovima izlagača. 

U svemu tome nisu se izgubili niti svakodnevni modeli, od kojih su mnoge posjetitelji mogli vidjeti prvi put. Među njima posebno su se istaknuli monovolumenski Renault Scenic i nova limuzina Talisman, gradski Suzuki Baleno i Mitsubishi Space Star, velika limuzina Kia Optima te SUV Sportage. I ljubitelji luksuznih i skupih modela došli su na svoje. 

Mercedes je predstavio novu E-klasu te S-klasu u kabrio izvedbi, a BMW novi brzi M2 sa 370 KS, Ford novu generaciju Mustanga, a Infiniti mali crossover Q30. A da je ekologija i dalje vjerojatno najvažnija riječ na tržištu automobila, posjetitelje su uvjerile brojne ekoizvedbe postojećih modela, ali i nove ekološke zvijezde poput Hyundai Ioniqa i nove Toyote Prius. Bila je tu i Toyota Mirai, prvi serijski auto s pogonom na gorive ćelije, koji vjerojatno nikad nećemo vidjeti u prodaji na hrvatskom tržištu.

Zagreb Auto Show se vratio u velikom stilu, a da je sve uspjelo, dokazuje i više od 140.000 posjetitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...