Obavijesti

News

Komentari 41

Hakeri Anonymous najavili: Facebook rušimo 5. studenog

Hakeri Anonymous najavili: Facebook rušimo 5. studenog
1

Nakon najave napada na YouTubeu, na Twitteru je objavljena poruka u kojoj stoji kako iza svega stoji dio hakera, no da to ne znači da se cijela skupina slaže s tim

VIDEO

Članovi skrivene grupe 'Anonymus' poznati su po svojim politički motiviranim hakerskim napadima. Za sljedeću metu izabrali su Facebook koji će 'ubiti' 5. studenog na Dan Guya FawkesaOn je sa grupom katolika 1605. godine planirao ubiti protestantskog engleskog kralja. Razlog za napad na Facebook je nedovoljna zaštita privatnih podataka korisnika. 

Filmić s najavom napada su postavili na YouTube još u srpnju, ali je tek sada počeo kružiti internetom. U njemu kažu da će uništiti Facebook i pozivaju gledatelje da im se u ime vlastite privatnosti pridruže u rušenju društvene mreže. 

Ljute se jer se račun na Facebooku ne može potpuno izbrisati i jer neovisno o postavkama privatnosti, sve što se objavi na Facebooku tamo i ostaje. Uz to, optužuju ga za prodaju informacija o korisnicima vladinim agencijama te službama sigurnosti kako bi mogle špijunirati ljude. Iz Facebooka odlučno odbijaju optužbe o prodavanju informacija o korisnicima. 

Uz to što je moguće da video na YouTubeu objavi bilo koji korisnik, od ovog su se ogradili i na Twitter profilu @anonops,  koji se često povezuje sa skupinom Anonymous. Navode kako je moguće da neki organiziraju napad, ali da to ne znači da se cijela skupina slaže s time. Nejasno je i kako će grupa skupiti dovoljno pomoći kako bi srušili ili usporili stranicu koja ima 750 milijuna korisnika i svakodnevno je posjeti više desetaka milijuna njih. U prosincu je grupa pokušala srušiti Amazon, no nisu uspjeli. U posljednjih nekoliko godina 'Anonymous' su preuzeli zasluge za ometanje broja istaknutih internetskih stranica, uključujući PayPal, Master Card, Visa i Scijentološku crkvu.

Tvrde i da su u ponedjeljak hakirali stranicu sirijskog ministarstva obrane pri čemu su zamijenili sadržaj stranice antivladinom porukom i logotipom 'Anonymous', prenosi CNN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.