Obavijesti

Sport

Komentari 290

Ajla Tomljanović od US Opena igra pod zastavom Australije!

Ajla Tomljanović od US Opena igra pod zastavom Australije!
8

Uz Donnu Vekić i Anu Konjuh, Ajla je trebala biti budućnost hrvatskog tenisa. Sad će igrati za Australiju. I to već na US Openu. Veliki je ovo udarac za hrvatski tenis

VIDEO

Ajla Tomljanović (21) više neće nastupati za Hrvatsku. Ajla je u postupku dobivanja australskog državljanstva i igrat će za Australiju, piše ugledni The Sydney Morning Herald. Mlada Hrvatica ove je godine došla do rezultata karijere. Ušla je u osminu finala Roland Garrosa. No ovaj potez nitko nije očekivao. Čude se i Australci.

Ajla je najbolja hrvatska tenisačica, trenutno 56. igračica svijeta.

- Ajla će igrati kao Australka na Grand Slam turnirima. Na WTA turnirima igrat će pod australskom zastavom kad završi procedura dobivanja novog državljanstva. Pozdravljamo njezin dolazak u australski tenis i želimo joj sve najbolje - objavio je australski teniski savez, nakon vijesti od prelasku Ajle Tomljanović pod njihov stijeg.

Ajla je kći bivšeg hrvatskog rukometaša Ratka Tomljanovića i s obitelji živi na Floridi. Štićenica je Johna Everta, brata legendarne Chris Evert, čiju akademiju pohađa Ajla. Uz Donnu Vekić i Anu Konjuh, Ajla je trebala biti budućnost hrvatskog tenisa. Prošle sezone bila je tek 495. tenisačica svijeta, godinu prije borila se s mononukleozom, a ove je godine ušla među 60 najboljih tenisačica svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S ovim curama osvojit ćemo Fed Cup - rekla je nedavno Iva MajoliNo morat će bez Ajle koja je izabrala Australiju za državu za koju će nastupati. 

Vekić rekla "ne" Englezima: Ponosna sam što sam Hrvatica

Britanci su se potajno nadali kako će Donna Vekić (18), perspektivna hrvatska tenisačica, zaigrati pod zastavom Velike Britanije. Ali Donna ih je odlučno odbila.

- Ponosna sam što sam Hrvatica i to namjeravam i ostati. Bilo je puno pitanja o tome, u prošlosti je možda i bilo šanse, ali sad to više nije opcija. Rodila sam se u Hrvatskoj i veliki smo domoljubi - rekla je tenisačica koja godinama trenira u Londonu.

Nije Ajla jedina

Ajla će se u Australiji pridružiti pravoj koloniji tenisačica i tenisača koji su uzeli australsko državljanstvo. Tamo su već Jarmila Gajdošova, sestre Rodjonove, Anastasja i Arina kao i dvojica Hrvata, Bernard Tomić i Marinko Matošević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi