Obavijesti

Sport

Komentari 4

Berdych je bio prejak za našeg Marina Čilića u finalu Pekinga

Berdych je bio prejak za našeg Marina Čilića u finalu Pekinga
1

Češki tenisač Tomaš Berdych osvojio je ATP turnir u Pekingu, i to nakon što je u finalnom meču pobijedio Marina Čilića sa 3-6, 6-4, 6-1 nakon točno dva sata igre...

VIDEO

Bio je to četvrti međusobni meč ove dvojice tenisača i treća pobjeda za desetog igrača na svijetu. Isto tako, i jedan i drugi su u nedjelju lovili šestu ATP krunu u karijeri, a u tome je uspio češki igrač, makar se može govoriti da je Čilić propustio veliku priliku.

Ovo je Čiliću treći poraz ove godine u finalima, nakon Marseillea i Umaga. Naime, Čilić je imao dobiveni set i dvije break- prilike kod 4-4 u drugom stu. Bile su to praktički dvije mini meč-lopte, ali ih nije hrvatski tenisač iskoristio. Nakon toga je nestao s terena. Do kraja meča je još uhvatio jedan gem i doživio novi poraz u ovoj, ne osobito uspješnoj 2011. godini.

Čilić je odlično otvorio meč, poveo s 3-0 i do kraja dionice držao tu prednost, makar je kod vodstva 4-2 morao spasiti jednu break-loptu.

No, u drugom setu se meč okrenuo. Berdych je zaigrao bolje, prvenstveno na svom servisu, te je tada on imao prednost breaka od 4-1. Ipak, hrvatski tenisač se uspio vratiti do 4-4 i tada je imao ogromnu priliku. Došao je do dvije break-lopte za 5-4 koje bi ga približile na milimetar do pobjede.

Nije ih uspio iskoristiti i potom se raspao. Kod 5-4 za Berdycha je Čilić kod 30-30 napravio dvostruku servis-pogrešku, potom nije spasio prvu set-loptu suparnika, a u trećem setu je na terenu postojao samo Čeh koji je rutinski došao do ukupne pobjede.

Obojica su tenisača imala po pet break-prilika u meču, ali je Berdych iskoristio čak četiri, a Čilić dvije manje. Imali su i isti broj aseva (sedam) i isti broj dvostruki servis-pogrešaka (jedna), ali u oči bode samo 57 posto osvojenih poena Čilića nakon prvog ubačenog servisa (21 od 37).

ATP Peking, finale:

Berdych (3) - Čilić 3-6, 6-4, 6-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna