Obavijesti

Kolumne

Komentari 6

Birtija: Napredujemo. Indoors se ugasio bez previše plakanja

Birtija: Napredujemo. Indoors se ugasio bez previše plakanja
1

Dobro, neka se nabraja tko je sve igrao na tom turniru, ali neka se zbroji i koliko je uloženo, a koliko je zarada, piše Tomislav Birtić komentirajući kraj ATP Zagreba...

VIDEO

Zapamtite, zauvijek. Ili je nešto profitabilno pa se već radi ili nije profitabilno pa se onda priča o promociji države ili grada i traži se lova iz nečijeg proračuna, reče mi svojedobno predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak.

Uh, što nam taj tip ponekad fali. Od tada su kamare narodnih para "spaljene" na razne promocije mlade demokracije, države, gradova... Što se seljenja Zagreb Indoorsa u Sofiju tiče, dobro je što turnir ode bez previše kuknjave. Loše je što se nije ugasio jer smo svi nešto pametniji, nego je bolja oklada da je nestalo tuđih para.

Hoću reći, nije svejedno isplaćuješ li najveći nagradni fond u skijaškom Svjetskom kupu od viškova, od sirotinje, ili zapravo daješ tuđe pare, zadužuješ buduće generacije. Treba li ti vodovodna cijev za vodu za snježne topove, a dovodiš je maltene iz podnožja pa gotovo na vrh planine, nije svejedno plaća li radove raskalašeni bogataš iz viškova, siromah koji će da bi se pokazao pred gostima sutra gladovati, ili si za radove uzeo kredit koji će netko drugi platiti.

Zato sam kiseo što ekipa Indoorsa kao uspjeh navodi da je u Zagreb dovela CNN. Ma, ljudi, recite koliko ste para zaradili ili izgubili. Dobro, recite i tko je sve igrao na turniru, lijepo je to čuti, ali prije svega recite koliko ste i čije love potrošili, a koliko ste zaradili. Koliko je Zagreb, Grad, dao novca, a koliko je love stavio u proračun zato što su se našli ljudi i igrali tenis?

Seljenje Indoorsa iz Zagreba u Sofiju dobar je povod da se svi nezadovoljni stanjem u državi ili bilo kojem gradu pitaju gdje su bili i što su poduzeli saznajući za turnir za turnirom, dvoranu za dvoranom koja će se graditi. Također, dobar je povod da svi nezadovoljni već sad odluče što će poduzeti u budućnosti kako bi promijenili stvarnost koja se opire njihovim željama.

Doista, nisi li zadovoljan kako zastupnik naroda troši tvoje pare, što si poduzeo da to promijeniš? Svijest o nužnosti djelovanja dobar je prvi korak. Sigurno će biti kreativnih, dobrih rješenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode