Obavijesti

Sport

Komentari 12

Borna Devald: Odbio 'modre' jer želi biti kao susjed Ćorić

Borna Devald: Odbio 'modre' jer želi biti kao susjed Ćorić
1

VAŽNO JE ZVATI SE BORNA... Borna Devald (12) osvojio je Orange Bowl, a Borna Ćorić najmlađi je u Top 100. Žive na Savici, udaljeni su samo dvije ulice...

VIDEO

Goran Ivanišević nikad nije osvojio Orange Bowl. Nije to uspjelo niti Marinu Čiliću, pa ni Borni Ćoriću. No jedan klinac sa Savice, Ćorićev susjed Borna Devald (12), pobijedio je na najjačem turniru za mlađe kategorije. Orange Bowl od hrvatskih tenisača osvojio je još samo Bruno Orešar.

- Ćorić mi je prije finala poželio sreću i napisao mi da osvojim turnir. I sebe sam iznenadio, u jednom trenutku sam si rekao: ‘Hej, odlično igrač, pa ti možeš i osvojiti Orange Bowl’. - istaknuo je Devald.

Važno je, evo, zvati se Borna, i stanovati na Savici. Od Ćorića je udaljen tek dvije ulice.

- I Ćorić i Čilić su vrh, drago mi je da se imam na koga ugledati - kaže Devald.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imati tenisača u kući, pogotovo uspješnog, vrlo je skupo. Otac Ozren i mama Martina nekako se snalaze. Zasad. Premda bi i oni mogli, poput Vlade Rendulića, oca hrvatskog hokejaša u NHL-u Borne Rendulića, prodati automobil da bi mogli financirati karijeru svog sina.

- Nemamo što prodati. Supruga i ja smo još podstanari. Imamo dvije plaće i to je otprilike to - rekao je otac Ozren.

Mladi Borna mogao je uspjeti i u nogometu. Igrao je za NK Trnje i osvojio nekoliko individualnih nagrada.

- Bio sam veznjak, no nosio sam devetku. Nazabijao sam se i golova. Tri puta sam na turnirima bio najbolji igrač, a dva puta najbolji strijelac - istaknuo je Devald.

Primijetila ga je i skautska služba Dinama.

- Sanjao sam nekada da zaigram za Dinamo, ali kad su me pozvali, odbio sam ih. Htio sam ostati sa svojom ekipom u Trnju. Tri sam godine paralelno trenirao tenis i nogomet, no prije dvije godine opredijelio sam se za tenis - istaknuo je mladi Borna.

I nije pogriješio. Danas je najbolji svjetski tenisač u svojoj kategoriji. Pet godina radi s trenerom Darkom Klaićem.

- Idol? Roger Federer. Nadal je dobar, ali on je radnik. Više volim umjetnike. Federer igra najljepši tenis i staložen je, uvijek zna što treba odigrati. Ja? Ja sam nešto između - nasmijao se Borna, koji bi kao i Goran Ivanišević želio jednom osvojiti Wimbledon.

- To mi je najdraži turnir. Bio sam u Wimbledonu, poseban je osjećaj vidjeti uživo te velike igrače, koje inače gledaš samo televizoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov