Obavijesti

Sport

Komentari 58

Čilić poklonio dobiveni meč i propustio finale protiv Nadala

Čilić poklonio dobiveni meč i propustio finale protiv Nadala
1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ispao je u polufinalu ATP-turnira u Stuttgartu od Srbina Viktora Troickog. Ana Konjuh još uvijek čeka na četvrtfinale u Nottinghamu

VIDEO

Marin Čilić neće se boriti protiv Rafaela Nadala za novi Mercedes AMG GT u finalu ATP-turnira u Stuttgartu. Nakon velike borbe, duge dva sata i 24 minute, pobijedio ga je Viktor Troicki. Bilo je 6-3, 6-7(1), 7-6(2) za 28. tenisača svijeta.

Velike amplitude pokazao je deveti tenisač svijeta i drugi nositelj turnira na travnatoj podlozi u Stuttgartu. Čilić je na startu meča izgubio servis nakon četvrte break-lopte, a potom je uspio propustiti 0-40 na servis Troickog. Kod vodstva 5-2 spašavao je još jednu break-loptu, ali naposljetku nije mogao nadoknaditi zaostatak s početka seta kojega je Srbin uzeo 6-3.

Činilo se kako je treći gem drugog seta bio prijeloman jer je Čilić spasio tri break-lopte na vlastitu servisu i tek nakon šestog izjednačenja obranio svoj početni udarac. Imao je kod 6-5 loptu za break i set, no nije je iskoristio. Ipak, u tie-breaku je od 2-1 zaredao pet poena u nizu i odveo polufinale u treći set.

Troicki je bio malo uzdrman početkom završnog seta, što je Čilić iskoristio za break i vodstvo 4-2. No nije smogao snage privesti meč kraju. Izgubio je tri gema u nizu, među kojima je i bio onaj na servis Troickog za 5-4 u kojem je Marin imao nove tri break-lopte. Ponovno je morao odlučiti tie-break gdje je Čilić bio potpuno dekoncentriran. Izgubio je prvih pet poena, potom osvojio dva, no bilo je to nedovoljno za preokret i pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom polufinalu prvi nositelj Rafa Nadal nije imao većih problema protiv Francuza Gaëla Monfilsa. Nakon sat i 20 minuta igre španjolski kralj zemlje pobijedio je 6-3, 6-4.

Ana Konjuh trebala je još u petak odigrati četvrtfinalni meč protiv Amerikanke Saschije Vickery na WTA-turniru u Nottinghamu, no kiša drugi dan ometa program, pa je sve izvjesnije kako će se preostali mečevi odigrati u nedjelju. Ne dozvoli li vrijeme ni to, moguće je da se turnir prekine i svima proporcionalno podijele premije te bodovi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener