Obavijesti

Sport

Komentari 28

Čilić: Radije bih Andersona, ali znam ja i kako protiv Đokovića

Čilić: Radije bih Andersona, ali znam ja i kako protiv Đokovića
1

Istina je da sam igrao nijansu slabije nego protiv Isnera. Drugačiji su bili uvjeti na terenu, protivnik, a i koncepcija igre, komentirao je Marin Čilić pobjedu protiv Kudle

VIDEO

Južnoafrički tenisač Kevin Anderson sinoć je bio vrlo blizu najvećeg šoka dosadašnjeg tijeka Wimbledona. Imao je protiv prvog nositelja Novaka Đokovića 2-0 u setovima, ali Srbin se vratio i izborio peti set prije mraka. Nastavak slijedi danas, a pobjednik u četvrtfinalu igra protiv našeg Marina Čilića.

- Definitivno bih radije igrao protiv Andersona protiv kojega imam dobar omjer (5-1, op.a.) iako je uvijek o pobjedniku odlučivalo nekoliko lopti. Protiv Novaka (omjer 0-12, op.a.) sam igrao lani ovdje u četvrtfinalu (izgubio u pet setova, op.a.) i taj meč mi je dobar pokazatelj što moram napraviti kako bih stigao do pobjede ako se opet susretnemo - rekao je prvi hrvatski reket.

Marin je u četvrtom kolu imao poteškoća s Amerikancem Denisom Kudlom u njihovu prvom međusobnom meču. Mučio se Međugorčanin u prva dva seta, ali je na kraju ipak slomio protivnika za dva sata i 43 minute rezultatom 6-4, 4-6, 6-3, 7-5. To mu je 26. pobjeda u nizu protiv predstavnika SAD-a.

- Istina je da sam igrao nijansu slabije nego protiv Isnera. Drugačiji su bili uvjeti na terenu, drugačiji je bio protivnik, a i koncepcija igre. Trebalo mi je vremena da se priviknem i pronađem pravi način igre - rekao je Čilić i dodao:

- Srećom, u trećem i četvrtom setu fizički sam se osjećao fenomenalno i najbitnije je bilo pobijediti. Pritisak je definitivno bio na leđima pa tenis nije bio najvišoj razini. Ali pobjeda je pobjeda i naravno da ću biti maksimalno motiviran za dalje.

Čilić je ponovio najbolji plasman u All England Clubu - možda ne uz igru kakvu je očekivao, ali rezultat je tu.

- Činjenica je da sam igrao protiv tri igrača (Moriya, Berankis, Isner, op.a.) s kojima se dosada nisam susretao, a sada sam za protivnika imao igrača koji je ostvario dosta pobjeda na travi i ove je godine odigrao svoj najbolji Wimbledon te je ušao u meč bez pritiska. Mnogi znaju igrati i mogu biti opasni ako ne uđete u meč sto posto spremni. Definitivno sam zadovoljan svojom mentalnom čvrstoćom u ključnim trenucima - zaključio je Marin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe