Obavijesti

Sport

Komentari 55

Ćorić ispao nakon još jednog maratona: Seppi u trećem kolu

Ćorić ispao nakon još jednog maratona: Seppi u trećem kolu
1

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je meč drugog kola na Wimbledonu od Talijana Andreasa Seppija, 25. nositelja, u pet setova nakon tri i pol sata igre...

VIDEO

Drugi put u tri dana Borna Ćorić igrao je meč u pet setova na Wimbledonu. Mladi hrvatski tenisač i jedna od najvećih tinejdžerskih zvijezda svjetskog tenisa, nakon pobjede nad Ukrajincem Stahovskim, nije mogao do novog iznenađenja.

Talijan Andreas Seppi, 25. nositelj, pobijedio je, baš kao u njihovu prvom međusobnom meču u Umagu prije dvije godine. Na travi londonskog All England Cluba bilo je 4-6, 6-4, 6-7(3), 6-1, 6-1 za Seppija nakon tri sata i 35 minute igre.

Iscrpljen nakon pobjede na wimbledonskoj premijeri, Ćorić se borio s vlastitim servisom u prvom servis-gemu, ali je spasio tri break-lopte i potom kod 4-4 uzeo servis Seppiju za vodstvo 1-0 u setovima. Krenuo je Borna sjajno u drugom, napravio novi break, ali ga je odmah ispustio i potom kod servisa za 5-5 nakon pet izjednačenja i četiri break-lopte ispustio set.

Opet se Borna mučio s igrom po vrlo vrućim uvjetima u britanskoj prijestolnici. Niti podloga mu nije išla na ruku, u više navrata odsklizavao je, tražio masažu fizioterapeuta, a kad je Seppi s dva brza breaka poveo 4-0 u trećem setu, činilo se da meč Ćoriću klizi iz ruku. No sjajnom se igrom vratio na 4-3, potom još jednom izgubio svoj servis pa ga odmah i vratio te naposljetku sa 7-3 u tie-breaku došao do velike prednosti 2-1 u setovima.

Vratila se odnekud energija Borni i izgledao je dobro u tim trenucima, kao i na startu četvrtog seta. Ali bilo je to praktički sve što je pokazao, nakon 23 minute Seppi je triput lomio Hrvata i sa 6-1 izborio peti set. Semafor je već brojao preko tri sata igre, a Ćorić je ponovno kroz peti set morao tražiti prolazak.

Borbeni Ćorić u završnom je setu posrnuo na prvom servis-gemu i Seppi je imao vodstvo 2-0 s breakom. U sljedećem je gemu Borna imao 15-30, no nije se uspio vratiti, baš kao ni kod 30-30 pri rezultatu 3-1 za Talijana. Naposljetku je u još jednom iscrpljujućem gemu po drugi put izgubio servis i Seppi je odservirao za 6-1 i meč trećeg kola protiv domaće uzdanice Andyja Murraya.

Dodig i Pavić u 2. kolu parova, Draganja ispustio maraton

Drugi nositelji turnira parova i osvajači Roland Garrosa, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo, prošli su prvo kolo predajom Argentinaca Mayera i Schwartzmana pri vodstvu 6-4, 4-0. U drugom kolu čekaju ih Poljak Fyrstenberg i Meksikanac González.

Slavili su i Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus protiv portugalsko-kolumbijske kombinacije Sousa-Giraldo 4-6, 6-3, 6-4, 6-2. U drugom kolu igraju protiv Rama i Klaasena, 14. nositelja.

Druga kombinacija s jakim hrvatskim adutom u paru, Marin Draganja i Finac Henri Kontinen, 15. nositelji, izgubila je maratonski meč protiv Australaca Hewitta i Kokkinakisa nakon tri sata i 54 minuta igre. Bilo je 6-7(6), 3-6, 7-6(1), 6-2, 8-6 za dvojac s pozivnicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...