Obavijesti

Sport

Komentari 59

'Div sa Šalate' ipak nije uspio: Murray prošao dalje u 4 seta

'Div sa Šalate' ipak nije uspio: Murray prošao dalje u 4 seta
8

Puno toga odlučeno je već u prvom setu kojeg je Ivo Karlović nes(p)retno izgubio nakon tie-breaka, a na kraju je osam godina mlađi Škot slavio 7-6(7), 6-4, 5-7, 6-4

VIDEO

Ivo Karlović ipak nije uspio do novog velikog rezultata. U osmini finala Wimbledona bolji od hrvatskog tenisača bio je Škot Andy Murray, koji se tako nakon više od tri sata igre plasirao u četvrtfinale trećeg Grand Slama sezone rezultatom 3-1 u setovima (7-6(7), 6-4, 5-7, 6-4). 

Puno toga odlučeno je u prvom setu koji je, nekako očekivano, otišao u tie-break. Tamo 'Div sa Šalate' radi break i ima 4-2, no vrlo je brzo to vratio Murray i ubrzo imao i prvu set loptu. Obranio je Karlović i prvu i drugu set loptu odličnim servisima i vraćanjem istih, no nakon jedne pogreške na mreži prvi je set ipak otišao na stranu osam godina mlađeg škotskog tenisača. 

'Brzo' izgubljen i drugi set

Svjestan je bio Karlović što je propustio i nekako, glavom još uvijek u tom prvom setu, otvorio drugi set gubitkom svoga servisa. Mirno je tu prednost sačuvao Murray za velikih 2-0 u setovima, a nakon prilično izjednačenog trećeg seta, svi su nekako očekivali da Murray u tri seta završi meč. Međutim, Karlović radi break kod 6-5 i vraća se u meč. 

U četvrtom je setu Murray kod rezultata 3-3 nekoliko puta fantastično vratio Karlovićev servis, a jedan je volej hrvatskog tenisača završio milimetar izvan granica igrališta za novi break Murraya, koji je trećem nositelju donio četvrtfinale najdražeg turnira, gdje ga čeka kanadski tenisač Vasek Pospisil, koji je u ranijem terminu bio bolji od Srbina Viktora Troickog. 

Bez pobjede i u šestom pokušaju

Karlović tako niti u svom šestom pokušaju nije uspio svladati Murraya od kojeg je izgubio i u drugom kolu Wimbledona 2012. godine. Tada je linijski sudac rekordnih jedanaest puta dosudio prijestup Karloviću pri servisu i tako dosta pomogao Murrayu u lovu na prvu britansku titulu nakon 1936. godine. Problema sa sucima ovoga puta nije bilo, a Karlović je na središnjem terenu All England Cluba ipak morao čestitati boljem protivniku. 

Spomenimo i kako je 'Karlo veliki' danas servirao 'samo' 29 aseva i imao čak 32 neprisiljene pogreške, za razliku od Murraya koji je uz osam aseva napravio samo devet pogrešaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu