Obavijesti

Sport

Komentari 2

Dodig i Melo izgubili i ugrozili plasman u polufinale turnira...

Dodig i Melo izgubili i ugrozili plasman u polufinale turnira...
1

Nakon poraza od Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua, Dodig i Melo morat će dobiti u zadnjem kolu, ali ni tada neće biti sigurni za polufinale...

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Brazilcem Marcelom Melom u susretu je 2. kola skupine "Fleming/McEnroe" izgubio od Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua sa 4-6, 6-7 (3) i tako si uvelike smanjio izglede za prolazak u polufinale ATP "mastersa" koji se održava u Londonu.

Nakon dva odigrana susreta Dodig i Melo imaju po pobjedu i poraz, dok su Rojer i Tecau ovom pobjedom osigurali prolazak u polufinale, jer imaju dvije pobjede.

Kako bi se treću godinu zaredom plasirali u polufinale "mastersa", lani su igrali finale, a preklani polufinale, Dodig i Melo u posljednjem kolu moraju svladati Poljaka Marcina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića, koji su izgubili oba svoja dosadašnja susreta, ali istodobno im je potrebna i pomoć Rojera i Tecaua koji bi morali svladati Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

Kao i u prvom susretu u Londonu protiv Herberta i Mahuta Dodig i Melo lošije su ušli u dvoboj, te su izgubili Melov servis u trećoj igri meča, a to je nizozemsko-rumunjskoj kombinaciji bilo dovoljno da prvu dionicu riješi u svoju korist sa 6-4.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I drugi se set odvijao na sličan način, ponovno je Melo izgubio servis u trećoj igri, a Rojer i Tecau su tu prednost držali do servisa za meč kod 5-4. Do tog trenutka hrvatsko-brazilska kombinacija nije imala niti jednu "break-loptu", ali tada je osigurala dvije. Na prvu je Dodig retern izbacio u aut, ali je zato na drugu, koja je ujedno bila i meč-lopta suparnika naš igrač odličnim reternom natjerao Tecaua da promaši volej.

Tako je pobjednik drugog seta odlučivan u "tie-breaku", ali zbog nekoliko lošijih reakcija Mela Rojer i Tecau su uvjerljivo dobili taj dio igre sa 7-3 i plasirali se u polufinale.

Bio je ovo drugi međusobni ogled Dodiga i Mela s Rojerom i Tecauom, a sada je omjer pobjeda 1-1. Hrvatsko-brazilska kombinacija slavila je u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa na putu ka svom prvom "grand slam" naslovu. 

U prvom susretu 2. kola skupine "Fleming/McEnroe" Herbert i Mahut svladali su Matkowskog i Zimonjića sa 5-7, 6-3, 10-8. Bila je to prva pobjeda Herberta i Mahuta, koji su u 1. kolu izgubili od Dodiga i Mela, dok su Matkowski i Zimonjić pretrpjeli drugi poraz.

Kolo prije kraja Rojer i Tecau vode sa 2-0 i razlikom setova 4-0, Herbert i Mahut imaju omjer 1-1 i razliku setova 4-3, Dodig i Melo uz omjer 1-1 imaju razliku setova 2-3, a Matkowski i Zimonjić su s omjerom 0-2 i razlikom setova 0-4 otpali iz borbe za polufinale.

Susreti 3. kola igraju se u petak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu