Obavijesti

Sport

Komentari 99

Dvoboj titana: Đoković pomeo Japanca za meč protiv Rogera

Dvoboj titana: Đoković pomeo Japanca za meč protiv Rogera
6

Novak Đoković i Roger Federe igrat će polufinale u Australiji. Novak je pobijedio Nishikorija, a Roger Berdycha. Bit će im to 45. meč, obojica imaju po 22 pobjede

VIDEO

Novak Đoković nastavlja s dominacijom na Australian Openu. Prvi igrač svijeta pobijedio je Japanca Keija Nishikorija 6-3, 6-2, 6-4 te izborio polufinale protiv Rogera Federera koji je ranije izbacio Berdycha u četvrtfinalu.

Srpskom tenisaču odgovara teren u Australiji. Izuzev 2014. godine kad nije uspio osvojiti naslov, Đoković je bez poraza na Australian Openu dvije godine i pet dana, a prvi Grand Slam sezone osvajao je pet puta (2008., 2011., 2012., 2013. i 2015. godine). Za šestu titulu morat će prvo dobiti Federera.

- Čini se polovica mojih bitnih mečeva u karijeri mora biti protiv Rogera. To je uvijek veliki izazov. Jako ga poštujem. Što se tiče Nishikorija, znam ga jako dobro. On se ne boji igrati agresivno, a ja sam ga morao nekako smiriti - rekao je Novak.

Đoković i Federer u polufinalu Australian Opena igrat će u svom 45. međusobnom okršaju. Obojica imaju 22 pobjede, a posljednji meč dobio je Novak na završnom turniru u dva seta 6-3, 6-4.

Roger: Berdych mi uvijek radi probleme

Roger Federer je polufinale osigurao pobjedom 7-6 (7-4), 6-2, 6-4 nad šestim nositeljem Čehom Tomašom Berdychom. Federer je do 80. rekordne pobjede u Melbourneu i ukupno 12. polufinala u zadnjih 13 godina došao nakon dva sata i 16 minuta, a Berdych mu je servis uzeo tek jedanput, na početku meča.

- Jako sam sretan. Tomaš mi je radio dosta problema proteklih godina. No uvijek je gušt igrati protiv njega. On je igrač koji te čini boljim. Igrao sam dobro, bio sam agresivan i zadovoljan sam - rekao je Roger Federer.

Australian Open, četvrtfinale:

  • Đoković - Nishikori 6-3, 6-2, 6-4
  • Federer - Berdych 7-6 (4), 6-2, 6-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba