Obavijesti

Sport

Komentari 27

Fair play: Gentleman Novak Đoković i mali Borna Ćorić...

Fair play: Gentleman Novak Đoković i mali Borna Ćorić...
1

DJEČAK JE ODRASTAO Borna Ćorić je imao samo devet godina kad je Hrvatska osvojila Davis cup, a sad će voditi reprezentaciju u sudaru s pobjednikom iz 2010.

VIDEO

Hoću li pobijediti Đokovića? Nema šanse da vam kažem da hoću, ali mogu obećati da ću uživati igrati protiv jednog od najvećih tenisača u povijesti. Iako, trenutačno razmišljam samo o Viktoru Troickom, rekao je Borna Ćorić uoči prvog meča u ulozi prvog našeg reketa.

Sudar Hrvatske i Srbije u Kraljevu danas u 13 sati otvorit će prvi igrač svijeta Novak Đoković i 158. na ATP listi Mate Delić, a nakon njih na teren će Borna Ćorić i Viktor Troicki, 61. i 41. tenisač svijeta. Odlučeno je tako na ždrijebu na kojem su se igrači obje reprezentacije pojavile u elegantnim odijelima. 

Kad je hrvatska reprezentacija u pitanju, možda čak i za nijansu preelegantnim... Đoković je sa smiješkom došao pozdraviti Ćorića i ostale naše igrače, prije nego što meč počne suparnici na trenutke doista djeluju kao da su prijatelji. Uostalom, prvi igrač svijeta već je zaslužio nagradu za fair-play. Bori se za prava “običnih” ljudi da dođu u dvoranu, ali sve njih pozvao je na korektno navijanje, bez bilo kakvog vrijeđanja...

U subotu se igraju parovi, Zimonjić i Troicki protiv Draganje i Škugora, a u nedjelju bi Ćorić trebao igrati protiv svog idola Đokovića.

- Tu nemam što izgubiti. Opustit ću se i pokušati odigrati najbolje što mogu, ali siguran sam jedino u to da će meč biti dobar - uvjeren je Ćorić.

Dečko sa zagrebačke Savice prije manje od godinu i pol dana debitirao je u Davis cupu, a danas će biti nositelj svih naših nadanja da je čudo u Kraljevu moguće.

- Sjećam se debija, igrao sam protiv Andyja Murraya i izgubio 6-3, 6-0, 6-3, sjećam se i da sam bio toliko nervozan da su me grčevi počeli loviti već kod 3-2 u prvom setu. Ali puno sam naučio iz tog meča - kaže Ćorić, koji je u međuvremenu pobijedio nervozu, ali i istog tog Murraya.

Prošli tjedan dao mu je samo četiri gema, a plan iz tog meča preslikat će i danas.

- Ako odigram na toj razini, imam šanse protiv Troickog - uvjeren je Borna.

U uvodu u okršaj bivših osvajača Davis Cupa Borna je bio na - kvizu. Odgovarao je na pitanja o povijesti tog natjecanja. Kao, koliko puta je Hrvatska osvojila Davis Cup?

- Jedanput, to je bilo lako - odgovorio je Borna.

Znao je i da su u toj momčadi bili Ljubičić, Ančić, Karlović i Ivanišević, ali zapelo je već kod lokacije finala.

- Znam da je bilo u Slovačkoj, ali ne znam u kojem gradu - rekao je Ćorić, koji je “pao” na naizgled također lakom pitanju: Koje se godine igralo?

- Hm... Mislim da 2006. - ispalio je Borna pa se ispravio:

- Ne, ne, zapravo 2004.

Ni to nije bilo točno.

- Aha, 2005. godine...

Sve te male “rupe” u Ćorićevu znanju o teniskoj povijesti mogu se i razumijeti kad se zna da je te 2005., u vrijeme kad se igrao nezaboravni finale u Bratislavi, upravo navršavao devet godina.

- I dalje mi je nevjerojatno da sam već u ulozi prvog reketa Hrvatske... - čudi se Ćorić.

Danas oko 15 sati prestat će se čuditi i početi igrati. I povesti u lov na čudo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu