Obavijesti

Sport

Komentari 64

Sjajne Hrvatice: Lučić izbacila 3. nositeljicu, i Vekić u 3. kolu

Sjajne Hrvatice: Lučić izbacila 3. nositeljicu, i Vekić u 3. kolu
11

Hrvatske tenisačice Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić plasirale su se u treće kolo Roland Garrosa. Mikica je izbacila 3. nositeljicu Halep, a Vekić Bojanu Jovanovski

VIDEO

Fantastičan dan za hrvatski (ženski) tenis u Parizu. Mirjana Lučić-Baroni priredila je najveće iznenađenje Roland Garrosa dosad. Hrvatska tenisačica izbacila je treću nositeljicu pariškog Grand Slama, Rumunjku Simonu Halep, za samo 73 minute. Bilo je 7-5, 6-1.

- Bila mi je čast igrati protiv Simone koja je velika šampionka. Odgovaralo mi je što moram napadati, više volim tako igrati. Za mene je poseban izazov odigrati bez puno neprisiljenih pogrešaka - ovo je velika pobjeda - rekla je Mikica na kultnom terenu Susanne Lenglen.

Od početka se vidjelo da se Mirjana ne planira povlačiti protiv favoriziranje Rumunjke, finalistice prošlogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. Povela je Lučić-Baroni 3-1 uz break, no brzo je Halep vratila svoj servis. Mirjana je novi obrat napravila kod vodstva 5-3 i servirala za set, ali ruka je malo zadrhtala, a Halep je napravila re-break bez izgubljenog poena.

Činilo se kako će prvi set otići u tie-break, ali Mirjana to nije dopustila i kod vodstva 6-5 još je jednom oduzela servis protivnici za vodstvo 1-0 u setovima. Na krilima dobre igre iz prvog seta Lučić-Baroni "otpuhala" je Halep u drugom. Dvama uzastopnim breakovima došla je do 4-0 te zaključila drugi set za samo 27 minuta.

Nezaustavljiva je bila Mirjana u izravnim poenima; pogodila ih je čak 28 naspram Rumunjkinih pet. Bila je dominantna i na mreži, osvojivši osam poena u osam izlazaka.

Sljedeća protivnica Lučić-Baroni u izjednačenju najboljeg rezultata u Parizu (iz 2001.) bit će Francuskinja Alizé Cornet, 29. nositeljica, koja je svladala Rumunjku Alexandru Dulgheru 6-2, 7-5. Hrvatica je slavila u njihovom jedinom dosadašnjem srazu, u Dubaiju ove godine.

Donnin Grand Slam karijere

Odličan meč odigrala je i Donna Vekić i prvi se put plasirala u treće kolo nekog Grand Slama. Mlada Osječanka, inače 165. tenisačica svijeta, izbacila je 105 mjesta bolje plasiranu Srpkinju Bojanu Jovanovski rezultatom 6-4, 6-3 za sat i 21 minutu igre.

Donna je napravila ključni break u prvom gemu meča povevši 2-0, a prednost je mirno držala do kraja za 6-4. U drugom setu, pak, obje tenisačice bile su koncentrirane do rezultata 3-3, a onda je Donna napravila dva breaka u nizu i došla do najvećeg uspjeha u karijeri na Grand Slamovima.

U trećem kolu 18-godišnja Vekić čeka bolju iz meča sedme nositeljice Ane Ivanović i Japanke Misaki Doi.

Roland Garros, tenisačice, 3. kolo:

  • Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Simona Halep (Rumunjska, 3) 7-5, 6-1
  • Donna Vekić (Hrvatska) - Bojana Jovanovski (Srbija) 6-4, 6-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani