Obavijesti

Sport

Komentari 541

Drama u Wimbledonu: Titula i povratak na broj 1 za Novaka

Drama u Wimbledonu: Titula i  povratak na broj 1 za Novaka
19

Roger je veliki šampion i primjer drugima. Čestitam mu na svemu. Roger, hvala što si mi dopustio da pobijedim danas, rekao je Đoković koji je slavio u Wimbledonu...

VIDEO

Novak Đoković novi je kralj Wimbledona. Srpski tenisač pobijedio je Švicarca Rogera Federera u nevjerojatnom meču koji je otišao u pet setova. Đoković je slavio 6-7 (7), 6-4 7-6 (4), 5-7, 6-4 i osvojio drugu titulu u Wimbledonu. 

Federer je propustio osvojiti osmi naslov u Wimbledonu čime bi ostao sam na tronu, no ovako su William Renshaw i Pete Sampras zajedno sa Švicarcem na sedam titula. 

Čudesan meč odigrali su Đoković i Federer. Srpski tenisač od zadnjih šest finala izgubio je pet. Protiv Rogera je krenuo izgubivši prvi set u tie-breaku. Novak se vraća u drugom setu i dobiva ga 6-4. 

U trećem je slavio nakon tie-breaka. Činilo se da je sve gotovo u četvrtom setu. Đoković je imao 5-2, kod 5-3 je servirao za meč, a kad je i to Federer spasio, Nole je na njegov servis izborio meč-loptu. Švicarac ju je spasio asom. Otišlo se u peti set. A tamo je Đoković kod 5-4 oduzeo servis Švicarcu i više nije bilo povratka za čudesnog Rogera.

- Sjajan finale. Sve sam pokušao, ali nije išlo. Odigrali smo nekoliko dobrih poena, sve čestitke Novaku - rekao je Roger Federer.

A onda je na red došao Novak Đoković.

- Roger je veliki šampion i primjer drugima. Čestitam mu na svemu. Roger, hvala što si mi dopustio da pobijedim danas - rekao je Đoković i nastavio:

- Uopće ne znam otkud sam izvukao snagu u petom setu. Uvijek sam sanjao da ću osvojiti Wimbledon. Evo, sad sam to napravio dvaput. Pobjedu posvećujem budućoj ženi i djetetu koje se tek treba roditi - rekao je Đoković, koji će u ponedjeljak biti novi broj 1.

- Naravno, hvala i mojoj obitelji, trenerima i svima koji su me podržali. Titulu posvećujem i svojoj prvoj trenerici, koja me naučila prvim koracima, ovo je za Jelenu Genčić - kazao je emotivni Novak.

Wimbledon, finale:

  • Đoković - Federer 6-7 (7), 6-4 7-6 (4), 5-7, 6-4

5. set: Đoković - Federer 6-4

Nevjerojatan tenis! Novak Đoković osvojio je Wimbledon! Na kraju 6-7 (7), 6-4 7-6 (4), 5-7, 6-4 pobjeda za srpskog tenisača protiv Rogera Federera.

4. set: Đoković - Federer 5-7

Fantastičan tenis pun preokreta prikazali su dvojica finalista u četvrtom setu u kojem su servise gubili čak pet puta. Đoković je imao 5-3 i servis za meč, ali FedEx je prvo vratio break zaostatka, a potom i još jednom slomio Novaka za ulazak u peti set!

3. set: Đoković - Federer 7-6 (7-4)

Đoković prelazi u vodstvo nakon još jednog seta koji je otišao u tie-break. Iako je statistika na Federerovoj strani, Srbin je zadržao koncentraciju u ključnim trenucima 13. igre te ga još samo set dijeli od drugog naslova na travi All England Cluba.

2. set: Đoković - Federer 6-4

Đoković se vratio u igru i poravnao na 1-1 u setovima puno boljom igrom u nastavku. U ranoj fazi seta Srbin je slomio Švicarca kojemu je pao postotak prvog servisa na 60 posto. Novak je smireno priveo set kraju unatoč jednoj break-lopti s kojom se morao suočiti. Sve je na početku.

1. set: Đoković - Federer 6-7 (7-9)

Roger Federer je poveo u finalu Wimbledona! Pravo je nadmetanje na središnjem terenu All England Cluba, obojica sjajno igraju nakon prvog servisa i malo griješe. U setu bez break-lopte poveo je Federer u 13. igri dobivši je 9-7.

Najava meča

Ponosan sam svaki put kad izađem na središnji teren. Pobijediti Wawrinku i Raonića znači da opet igram jako dobro, rekao je Roger Federer nakon što se plasirao u svoj deveti wimbledonski finale.

Prije 133 godine pojavio se William Renshaw u All England Clubu. Bilo je lakše, boksačkom shemom branio je naslove, skupio ih je na kraju ukupno sedam. Posljednji 1889. godine. Nakon što je preživio nalet Petea Samprasa, čini se, mogao bi taj rekord konačno u mirovinu...

- Jako sam motiviran. No neće biti ni malo lako, Novak je fenomenalan igrač. Morat ću igrati još bolje ako želim naslov - rekao je Roger, koji je također na sedam osvojenih naslova.

Kad ga je Mario Ančić posramio 2002. godine u 1. kolu na središnjem terenu, malo tko je bio spreman na okladu da će to švicarsko čudo od djeteta biti u prilici postati najuspješniji tenisač u povijesti Wimbledona. Federer, mjesec dana uoči 33. rođendana, imat će priliku, vrlo vjerojatno posljednju.

- Mojoj obitelji je nekako više stalo do tog rekorda nego meni - našalio se Roger.

Iako je u čak 36 Grand Slam finala (od 43 posljednja) igrao ili Đoković ili Federer, to će im biti tek drugi put da se susreću u finalima na najvećim svjetskim turnirima. Da se Novak ne osjeća najbolje u finalima zadnjih sezona, potvrđuje podatak da je od zadnjih šest finala izgubio čak pet puta.

- Vrijeme je da zaustavim tu lošu seriju - najavio je Novak.

<<< Meč Federera i Đokovića počinje u 15 sati >>>

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 541
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve