• Članak
  • Komentari 177
  • Share 442
  • Tweet5

Čilić pao na dopinškom testu! Lažirao ozljedu u Wimbledonu

Hrvatski tenisač Marin Čilić pao je na dopinškom testu! Uzeo je glukozu, a da nije pročitao posebno upozorenje. Rezultate je saznao u Wimbledonu i lažirao ozljedu!

Petak, 26. 7. 2013. u 22:03    Piše: Marko Šnidarić , Vjekoslav Paun

Marin Čilić uopće nije bio ozlijeđen u Wimbledonu. Predao je meč zbog problema s koljenom, ali to je bio samo paravan. Pravi razlog predaje bili su rezultati antidopinške agencije koje je saznao dok se spremao za meč.

Hrvatski tenisač je u travnju igrao na turniru u Münchenu. Tamo je pao na dopinškom testu iako je dva tjedna prije toga prošao dopinšku kontrolu na turniru u Monte Carlu.

Priča ide ovako. Marin je na turniru u Münchenu ostao bez glukoze. Rekao je nekome od bližnjih da ode u ljekarnu. U pakiranju koje je dobio bilo je dodatnih sastojaka, a na etiketi je pisalo i posebno upozorenje za sportaše. Marin to nije primijetio. 

Uzeo je preparat i to ga je koštalo pada na dopinškom testu. U krvi su mu pronašli samo tragove nepoznate supstance. Marina su o rezultatima testa obavijestili dok je bio u Wimbledonu. Otkazao je meč. Ozljeda koljena bila je priča za javnost.

Marin je cijelo vrijeme surađivao s ITF-ovom antidopinškom agencijom pa su navodno dogovorili tromjesečnu kaznu koja bi se primjenjivala retroaktivnood svibnja do kolovoza. Hrvatski tenisač bi ostao bez bodova i nagradnog fonda u tom razdoblju.

Čiliću na ruku ide to što su mu pronašli samo tragove nepoznate supstance u krvi i što je pristao surađivati s ITF-ovom antidopinškom agencijom. Naš bi tenisač mogao igrati već u Montrealu u kolovozu.

Troicki je "pao" u Monte Carlu

Srpski tenisač Viktor Troicki suspendiran je na 18 mjeseci jer je odbio dati uzorak krvi. Navodno se nije osjećao dobro. Bilo je to na turniru u Monte Carlu, a Troicki je tvrdio da ima fobiju od igala. ITF nije imao milosti i drastično ga je kaznio.

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Tenis.

Tagovi: viktor troicki, tenis, marin čilić, doping

Izdvojeni komentari 177 komentara Pogledaj sve komentare
26.07.2013., 22:46

lukica23: oni koji nisu vidjeli, neka nazovu 060 9018 i pomognu teško bolesnoj obitelji! potrebno je skupiti 150 000 eura u što kračem roku!

26.07.2013., 22:50

VEDRANKIF: Pa jeste vi novinari retardirani ili kaj,daj se malo informirajte prije nego napišite da je uzimao doping u obliku GLUKOZE!!!!! glukoza je običan šečer imaš ga kupit u DM-u za 10 kn 500 grama,ponekad si mislim da nemožete gore od ovoga što pišete ali sad ste ga bubnuli

26.07.2013., 22:50

dpavli1989: glukoza doping...svašta. to je čisti šećer koji pomaže regeneraciji nakon napornih treninga, mislim da ga sve i jedan profesionalni sportaš(i velik postotak rekreativnih) koristi svakodnevno. čista glupost

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar