Obavijesti

Sport

Komentari 0

Konjuh: Ako ispadnem rano u Roland Garrosu, eto me u Bolu

Konjuh: Ako ispadnem rano u Roland Garrosu, eto me u Bolu
3

Kad se posljednji put održavao WTA turnir u Bolu, ja sam počinjala igrati tenis. Baš bih htjela zaigrati na turniru pred domaćom publikom, rekla je mlada Ana Konjuh...

VIDEO

WTA turnir se vraća u Bol nakon 13 godina u boljem terminu nego što je bio prije, a takve je kategorije da je idealan za naše tenisačice, naglasio je direktor novog bolskog turnira tenisačica iz serije 125k Feliks Lukas na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak u Zagrebu.

Bolu je organizacija turnira ukupnog nagradnog fonda od 115.000 dolara dodijeljena u listopadu ove godine na sastanku WTA odbora, a igrat će se u terminu od 28. svibnja do 5. lipnja, paralelno s drugim tjednom natjecanja na Grand Slam turniru u Roland Garrosu.

- Za nas je to situacija u kojoj ne možemo izgubiti, jer će naše djevojke igrati ili u drugom tjednu Roland Garrosa, ili u Bolu. Možete očekivati spektakularan događaj - najavio je ambiciozni direktor turnira Feliks Lukas koji je posljednje dvije godine stajao na čelu projekta organizacije deset ITF Futuresa, u konkurenciji tenisačica i tenisača, a plan mu je uz povratak WTA turnira zadržati i te turnire.

- Naši su turniru u toj kategoriji ocijenjeni kao daleko najbolje organizirani i najpopularniji među natjecateljima. Kroz njih su u dvije godine prošli gotovo svi mladi talenti. Tenis je skup sport. Kad smo u to ulazili, cilj nam je bio minimalizirati trošak natjecateljima. Tenisačicama je danas omogućeno da samo igranjem u Bolu prikupe 300 bodova, što je dovoljno za ulazak među 100 najboljih na svijetu - naglasio je Lukas.

S obzirom na to da se igra u drugom tjednu Roland Garrosa, mogućnost prijavljivanja za nastup u Bolu imaju samo igračice izvan kruga 50 najboljih na pojedinačnoj WTA ljestvici. 

No, zato su organizatoru na raspolaganju četiri pozivnice za igračice iz Top 50 koje rano završe nastup u Parizu, a odluče zaigrati u Bolu. U tom bi se krugu mogla naći velika nada hrvatskog i svjetskog tenisa, 17-godišnja Ana Konjuh.

- Ja nisam imala priliku igrati na prijašnjem turniru, jer sam tada tek počinjala igrati tenis. Nadam se da ću ga zaigrati, ali ako budem u drugom tjednu Roland Garrosa, onda ću doći proslaviti u Bol. U svakom slučaju, i jedna i druga situacija bi bile odlične. Drugi tjedan Roland Garrosa bi bio odličan rezultat, a ako ne bude, onda se veselim Bolu, gdje ću napokon moći odigrati pred domaćom publikom - izjavila je Ana Konjuh koja se oporavila od ozljede leđa i krenula s pripremama za novu sezonu u kojoj će joj prvi turnir biti Australian Open u Melbourneu.

Anina imenjakinja i suigračica iz Fed Cup reprezentacije, 31-godišnja Ana Vrljić sjeća se i prethodnog izdanja bolskog WTA turnira, gdje je dvaput gubila u 1. kolu kvalifikacija, ali joj je Teniski centar Zlatni rat ipak ostao u lijepom sjećanju.

- Meni je iznimno drago što se WTA turnir vratio u Bol. U počecima karijere, 2002. i 2003. godine, igrala sam u Bolu i bilo mi je žao što se turnir ugasio. Sad sam jako sretna što će turnir ponovno biti održan i nadam se da ću biti tamo - rekla je Ana Vrljić.

Podršku bolskom turniru putem video poruke poslale su mlade hrvatske tenisačice Donna Vekić i Jana Fett te hrvatski Davis Cup reprezentativci Marin Čilić i Ivan Dodig, a pismenim putem to je učinila i Mirjana Lučić-Baroni, jedina domaća pobjednica prethodnih izdanja  (1997. i 1998. godine).

Povratak ponajboljih svjetskih tenisačica u Bol ne bi bio moguć bez podrške bolskih općinskih vlasti, Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije i TZ općine Bol, čiji su predstavnici Tihomir Marinković, Joško Stella i Markito Marinković nazočili ovoj konferenciji te uz riječi dobrodošlice svima koji će posjetiti ovaj brački biser, istaknuli važnost turnira za promociju Bola kao turističke destinacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad