Obavijesti

Sport

Komentari 16

Konjuh u Wimbledonu: Goran mi je otkrio tajne svog servisa

Konjuh u Wimbledonu: Goran mi je otkrio tajne svog servisa
6

KAO SERENA Ja sam vam kao Sabine Lisicki i Serena Williams, malo jača, pomaže i to kod snage servisa, kazala je Ana Konjuh uoči nastupa na Wimbledonu

VIDEO

Ivanišević, Karlović, Ljubičić... Sve odreda hrvatski teniski bombarderi. Lijepa naša, međutim, ima i bombarderku. Ani Konjuh tek je 17 godina, a već servira strašnom brzinom od gotovo 200 km/h.

- Da, imam brze servise. Jednom mi je izmjeren udarac od 196 km/h. Vjerujem da ću uskoro probiti granicu i od 200 km/h - rekla je Ana.

Lisicki rekorderka

Najbrži servis u ženskom tenisu ima Sabine Lisicki. Prošle godine njezina loptica na početnom udarcu letjela je brzinom od 210,8 km/h. Njemica je i rekorderka po broju asova u jednom meču. Nedavno ih je imala 27.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uz Lisicki i Serena Williams ima jake servise. A ja sam, baš kao i one, nešto jače fizičke građe. Jednostavno, rodiš se s talentom za servis - kaže Ana.

Mlada Dubrovkinja ipak nije sve prepustila genima, fizičkim predispozicijama i talentu. Dala se u ruke i Goranu Ivaniševiću. Svjetskom rekorderu s 10.183 asa u karijeri. Rekorder je i Wimbledona, godine 2001., kad je u finalu svladao Raftera, imao je 212 asova na turniru.

- Radili smo skupa prije negdje pola godine. Pokazao mi je mnogo toga, dao nekoliko vrijednih savjeta. Puno mu hvala na pomoći. Vjerujem da će mi servis uvijek biti jako oružje u mečevima - istaknula je Ana.

Čuva se šampanjac

Prije godinu dana igrala je treće kolo Wimbledona. Bilo joj je samo 16. Bila je najmlađa kojoj je to uspjelo od Jelene Dokić iz 1999. Danas ima 17 i veće ambicije.

- Barem četvrto kolo. Prošle godine izgubila sam od Wozniacki, bio mi je to šesti meč jer sam igrala i kvalifikacije - rekla je Ana, koja danas u prvom kolu igra protiv Francuskinje Alizé Cornet, 25. tenisačice svijeta.

Prije nešto manje od dva tjedna osvojila je prvi WTA turnir. Na travi u Nottinghamu. Tada je dobila i šampanjac, no nije ga smjela otvoriti jer još nema 18 godina.

- Spremila sam šampanjac u ormar, čuvam ga za neku posebnu priliku. Možda baš za 18. rođendan - kaže Ana, koja već zna što će napraviti 27. prosinca kad postane punoljetna.

Skok padobranom

- Skočit ću padobranom. Napokon ću moći sama odlučivati, neću više morati za sve ovakve ‘pothvate’ tražiti očevo dopuštenje - nasmijala se Ana Konjuh.

Posljednja tinejdžerska pobjednica Wimbledona bila je Marija Šarapova, kojoj je 2004. bilo 17 godina. Baš kao Ani danas.

- Teško je ponoviti takve dosege. Tenis je fizički jako napredovao, a i mlade igračice nemaju mnogo prigoda igrati s najboljima, pa sve ide sporije - kaže Dubrovkinja.

Na travi, međutim, “mala iz Lapada”, čini se, može sve. Wimbledon i sveta teniska trava i za nju ima posebno mjesto.

- Kad mi je bilo sedam ili osam godina gledala sam grand slamove na TV-u. Rekla sam si tada da ću i ja jednom zaigrati na njima. Prvi put uživo Wimbledon sam vidjela kad mi je bilo 11 godina. U Londonu sam igrala za reprezentaciju, pa smo otišli pogledati naše na turniru - istaknula je Ana.

Za 10 godina u mirovinu

Premda je tek započela karijeru, Konjuh već zna kada će je i završiti. Točno za deset godina. Janica Kostelić mlada je ostavila skijanje, s 24, a Ana će to učniti s 27 godina.

- Tad na red dolazi obitelj. Fizički su napori zaista veliki i lako je moguće da mi tijelo nakon 27. godine više neće moći izdržati sve potrebne napore. Mislim da je optimalno otići s 27 godina - rekla je Ana, koja će u Wimbledonu ove godine igrati i u parovima. Partnerica će joj biti Darija Jurak, a suparnice u 1. kolu Mirjana Lučić Baroni te Jelena Janković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram