Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ljubo dvije godine u mirovini: Ovo je mojih TOP 5 pobjeda...

Ljubo dvije godine u mirovini: Ovo je mojih TOP 5 pobjeda...
1

Za Ivana je sve počelo i završilo u 'gradu kocke'. Ondje je '99. godine kao anonimac iznenadio Kafeljnikova, a ondje ga je 2012. 'oprostio' njegov sunarodnjak Ivan Dodig

VIDEO

Prije točno dvije godine Ivan Ljubičić se jecajući oprostio na turniru u Monaku. Ondje je zaključio impresivnu karijeru u kojoj je bio treći na svijetu, osvojio Davis Cup i zaradio više od 10 milijuna dolara.

Za Ivana je sve počelo i završilo u “gradu kocke”. Ondje je 1999. kao anonimac iznenadio Kafeljnikova, a ondje ga je 2012. “oprostio” njegov sunarodnjak Ivan Dodig.

- Godinama te pripremaju na ovo, ali je ovo ipak težak trenutak - rekao je uoči odlaska u mirovinu.

Dvije godine poslije odvrtit će “film” i biti zadovoljan rezultatima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najviše ću pamtiti pobjede protiv Roddicka u Davis Cupu i protiv Nadala u Indian Wellsu. To su mi možda i najdraže pobjede - rekao je Ljubo, menadžer Čehu Tomasu Berdychu i trener Milošu Raoniću.

Osim najvećih, ima i listu poraza koje nikad neće zaboraviti. Na vrhu je triler iz Melbournea, meč u kojem je propustio 6-4, 6-4, 5-1 protiv Ferreiere 2002. godine.

- Izgubio sam osam kila u meču protiv Ulihracha kolo prije. Imao sam fizičkih problema - rekao je Ljubo i nastavio nabrajati:

- Na crnoj listi su i porazi od Tursunova u Wimbledonu, Federera u Rotterdamu, Cipolle u Dubaiju te Stahovskog u Zagrebu - zaključio je bivši Davis Cup pobjednik.

Top 5 pobjeda

1. Hrbaty mi je najdraži

Vrlo emotivna je bila pobjeda protiv Dominika Hrbatyja u Umagu 1999. godine. Tada sam izborio prvo polufinale na ATP Touru. Pobjeda protiv Top 20 tenisača tada je bila iznimno velika za mene, posebice jer je to bila moja prva prava sezona na Touru.

2. Roddick je za udžbenik

Bio sam u velikom naletu. Igrao sam finala u Marseilleu, Dubaiju i Rotterdamu. Protiv Agassija su me mučili grčevi, no dobio sam ga, a poslije i Roddicka, meč koji je za udžbenik. Veliki tjedan!

3. Protiv Rafe najbolji meč

Pobijediti Nadala u polufinalu Indian Wellsa 2010. nakon što je on dobio prvi set je nevjerojatna stvar. Odigrao sam najbolji tie-break u karijeri u tom meču. Cjelokupno gledajući, odigrao sam fantastičan meč.

4. S Južnjim samo borba

Zašto sam uvrstio četvrtfinale Pekinga iz 2011. godine protiv Mihaila Južnjeg? Bio je to moj najgori meč u karijeri, a ipak sam ga dobio. Čista borba, ništa više. Ubacio bih servis i trčao po terenu.

5. Jevgenij me ‘lansirao’

Osvojio sam dva Futuresa u Zagrebu 1999., a potom slavio na jakom Challengeru u Besanconu i došao prepun samopouzdanja u Monako. Igrao sam sjajno u kvalifikacijama, a potom sam formu nastavio i protiv Andreja Medvedeva te Jevgenija Kafeljnikova.

Top 5 poraza

1. Ferreira noćna mora

Imao sam fizičkih problema jer sam kolo ranije, protiv Bohdana Ulihracha, izgubio 8 kila na terenu. Bio je to meč koji sam dobio 9-7 u petom setu. Šteta, imao sam dobar ždrijeb, u osmini finala Australian Opena 2002. se nudio Albert Costa.

2. Tursunov uništio drugi tjedan Wimbledona

Imao sam meč loptu za osminu finala 2006. godine i meč protiv Jarkka Nieminena. Na žalost još jedan meč koji ću pamtiti.

3. Propustio sam Federera

Vodio sam 4-2 u tie-breaku trećeg seta u finalu Rotterdama i to protiv onog jakog Rogera koji je te 2005. bio u strašnoj formi. Šteta, bila je to velika šansa da dobijem tad prvog tenisača svijeta.

4. Cipolla me natjerao na razmišljanje

Izgubio sam od njega u Dubaiju te 2012. godine i odlučio da zaključim karijeru. Nakon tog meča osjećao sam veliko olakšanje.

5. Stahovskij mi je dužan

Nitko za njega tad nije čuo, pa je bilo veliko iznenađenje da me u finalu Zagreb Indoorsa pobijedi 200. tenisač svijeta. Poslije se potvrdio kao jako dobar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe