Obavijesti

Sport

Komentari 30

Vekić šokirala 31. nositeljicu, slavila i Mirjana Lučić-Baroni

Vekić šokirala 31. nositeljicu, slavila i Mirjana Lučić-Baroni
20

Mirjana Lučić pobijedila je Lauren Davis u 1. kolu Roland Garrosa. Karlović je ispao od Baghdatisa, a Martić od Muguruze. Donna Vekić pobijedila je Caroline Garciju...

VIDEO

Mirjana Lučić-Baroni otvorila je Roland Garros pobjedom u nedjeljnom meču prvog kola Roland Garrosa, ali uspješni nisu bili Ivo Karlović i Petra Martić. Dan je spasila Donna Vekić pobjedom sezone i prolaskom u drugo kolo.

Mirjana Lučić je nakon sat i 52 minute igre pobijedila Amerikanku Lauren Davis, 64. tenisačicu svijeta, u tri seta. Bilo je 6-3, 3-6, 6-3 za 33-godišnju Hrvaticu rođenu u Dortmundu.

Mirjana je imala lošiji postotak prvog servisa i čak 33 neprisiljene pogreške više od protivnice, ali presudnim se pokazao razlika u broju izravnih poena. Lučić-Baroni zabila ih je 40, a Davis 13. U sljedećem kolu očekuje je meč s trećom nositeljicom, Rumunjkom Simonom Halep, koja je pobijedila Ruskinju Jelenu Rodinu 7-5, 6-4.

Ivo Karlović, 25. nositelj, odigrao je slab meč protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa i ispao u tri seta. Nakon gubitka prvoga u tie-breaku, Div sa Šalate po jednom je gubio servis u drugom i trećem setu za konačnih 6-7 (5-7), 4-6, 4-6.

Petra Martić uspješno je prošla kvalifikacije na pariškoj zemlji, ali nije mogla preko 21. nositeljice, Španjolke Garbiñe Muguruze, u prvom kolu glavnog turnira. Splićanka tijekom cijelog meča nije izborila niti jednu break-loptu, a servis je gubila triput. Za 65 minuta izgubila je 2-6, 5-7.

Donna šokirala Francusku

Donna Vekić šokirala je 31. nositeljicu Francuskinju Caroline Garciju na središnjem terenu Philippe-Chatrireru. Vekić je slavila u tri seta, 3-6, 6-3, 6-2 za pobjedu sezone. Donna je izabrala pravo vrijeme za povratak u formu.

Odličan meč odigrala je mlada hrvatska tenisačica. Izuzev prvog seta, sve ostalo je išlo kako treba. U drugom kolu čeka ju Bojana Jovanovska, 60. tenisačica svijeta. Nakon ove pobjede Donna ide na 139. mjesto na WTA ljestvici i korak je bliže povratku u TOP 100.

Roland Garros, 1. kolo:

  • Vekić - Garcia 3-6, 6-3, 6-2
  • Lučić-Baroni - Davis 6-3, 3-6, 6-3
  • Muguruza - Martić 6-2, 7-5
  • Karlović - Baghdatis 6-7, 4-6, 4-6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu