Obavijesti

Sport

Komentari 844

Čudesni Marin Čilić naslijedio Gorana i osvojio Grand Slam!

Čudesni Marin Čilić naslijedio Gorana i osvojio Grand Slam!
39

Marin Čilić osvojio je US Open! Hrvatski tenisač bio je bolji od Keija Nishikorija u tri seta (6-3, 6-3, 6-3). Marin je osvojio titulu 13 godina nakon Gorana u Wimbledonu...

VIDEO

Pogodio je, legao na beton u New Yorku i pogledao u nebo. Marin Čilić čudesnim nastupom u finalu US Opena u tri je seta pobijedio Japanca Keija Nishikorija (6-3, 6-3, 6-3) i osvojio Grand Slam. Cijeli svijet divi se hrvatskom tenisaču koji je pomeo Japanca u finalu i postao prvi tenisač izvan TOP 10 nakon Petea Samprasa 2002. godine koji je osvojio US Open. Nakon ove pobjede Marin ide na 9. mjesto u svijetu!

Fantastična predstava Marina u finalu Grand Slama u kojem prvi put nakon 2005. godine nije bilo nikoga iz "velike četvorke", Rogera Federera, Novaka Đokovića, Andyja Murraya i Rafe Nadala. Marin je od početka do kraja meča držao sve u svojim rukama i nakon nešto više od 13 godina donio Grand Slam u Hrvatsku.

Iva Majoli 1997. godine slavila je u Roland Garrosu, a Goran Ivanišević, danas Marinov trener, slavio je 9. srpnja 2001. godine u Wimbledonu. Marin nam nije priuštio niti izbliza toliko kidanja živaca kao u Goranovom slučaju. Lakoća tenisa kojom je pomeo Berdycha, Federera i Nishikorija ostavila je sve bez daha.

U ovo vrijeme prije godinu dana Marin nije ni otputovao na US Open. Suspendirali su ga zbog dopinga, koji nije ni postojao! Marin se nije predavao, borio se, izborio i očistio ime. Pozvao je Gorana u pomoć i zajedno s njim otišao do kraja. Osvojio je US Open! Kapa do poda, majstore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Međugorju spremaju 10 volova

Prava je ludnica vladala u Međugorju, u obiteljskoj kući Marina Čilića. Njegov otac pripremio je feštu, tri sata prije početka finala preko 200 ljudi napravilo je pobjedničku atmosferu. Navijači su najavili 10 volova ako Čilić pobijedi na US Openu. Marinova pobjeda slavila se dugo u noć uz bengalke, pjesmu i dobro raspoloženje.

Modrić i Mandžo ranije na spavanje

Marin je imao razumijevanja i za hrvatske nogometaše, koji su gledali njegov meč iako ih u utorak očekuje početak kvalifikacija za Euro protiv Malte na Maksimiru. Brzo je Čilić riješio Japanca pa su naši igrači, koji su najavili kako će gledati meč, mogli na spavanje. 

Kako je Marin ušao u povijest

Nervozno je Marin otvorio meč. Odmah je dao Japancu šansu za break. No vrlo je brzo došao k sebi. Kod 3-2 uzeo je servis Nishikoriju i držao svoj do kraja prvog seta. Na kraju 6-3, uz samo 44 posto prvog servisa, ali i 91 posto osvojenih poena nakon prvog ubačaja te čak 11 izravnih poena. Nishikori je imao tek dva izravna poena. Samo 33 minute trebalo je Marinu da povede u finalu.

Nishikori nema rješenja

Marin je odmah na početku uzeo servis Nishikoriju i poveo 3-1. Iako prvi servis nije radio kako treba, hrvatski tenisač sve je nadoknađivao fantastičnom igrom i forehandom koji je izluđivao protivnika. Kod 4-2 Marin je drugi put uzeo servis Nishikoriju i servirao za 6-2. No Japanac se vraća i uzima Marinu servis. Nema nervoze, nema problema. Marin istom mjerom uzvraća Japancu, oduzima mu servis i za 37 minuta osvaja drugi set. 

Gotovo je! Marin za povijest

U trećem setu Marin je uzeo servis Nishikoriju kod 2-1. Odservirao je za 4-1 i izgledao je čudesno. Nepobjedivo... Japanac je bio pred raspadom. Njegov govor tijela pokazivao je kako nema nikakve šanse u ovom meču. Marin je bio prejak. Vraćao se i kad je Nishikori pritiskao i krenuo na sve ili ništa. Na sve je imao odgovor Marin. Na kraju triput po 6-3 za povijest. 

US Open, finale:

  • Čilić- Nishikori 6-3, 6-3, 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 844
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka