Obavijesti

Sport

Komentari 8

Marin Čilić: Vjerujem da mogu osvojiti Grand Slam naslov...

Marin Čilić: Vjerujem da mogu osvojiti Grand Slam naslov...
1

Hrvatski tenisač Marin Čilić dao je kratak intervju za kineski dnevnik China Daily uoči nastupa na ATP turniru u Pekingu, na kojem je 2009. godine dogurao do finala

VIDEO

Danas 25. tenisač svijeta progovorio je između ostalog o padu na ATP ljestvici i razočaravajućim ispadanjima u ranim fazama Grand Slam turnira unatrag godine dana.

- Od travnja prošle godine do ovog proljeća nisam igrao svoj najbolji tenis. Malo sam nezreo, izgubio sam svoj put suočen s novim situacijama – rekao je Čilić, kojem je najbolji renking u karijeri deveto mjesto.

Ipak, ovog ljeta Čilić je podigao razinu svoje igre, a na posljednjem Grand Slamu US Openu poražen je u 3. kolu od Rogera Federera u meču koji je mogao i drugačije završiti. Međugorac kaže da želi primjeniti recept najboljeg tenisača današnjice Novaka Đokovića, čija konzistentna forma proizlazi iz sjajnog balansa između nastupa i odmora.

- Đoković je napravio nekoliko promjena i pronašao je sjajan balans između savršenog tenisa i dobrog odmora. To bih i ja trebao napraviti. Sezona je duga i treba biti spreman za svaki tjedan. Osjećao sam se svježe nakon odmora prije US Opena. Čini se kao da mi se oslobodio veliki teret s leđa i počeo sam igrati dobro .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čiliću je nastup na turniru u Pekingu peti uzastopni, a 2009. godine je na putu do finala pobijedio Nikolaja Davidenka i Rafaela Nadala prije poraza od Novaka Đokovića u finalu.

- To je bio jedan od mojih najboljih turnira. Sada se osjećam jači nakon ljetnih podešavanja. Neki igrači mogu me smatrati velikom prijetnjom i spreman sam ih iznenaditi.

Na kraju je 23-godišnji Hrvat progovorio o svojoj najvećoj ambiciji.

- Za mene je najvažnije sedam ili osam mjeseci igrati u dobroj formi. I dalje imam mjesta za napredak i vjerujem da mogu osvojiti Grand Slam naslov.

Čilić je razgovarao za kineski dnevnik tijekom promotivnog događaja koji je organizirao njegov novi sponzor Li-Ning, vodeći kineski proizvođač sportske opreme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu