Obavijesti

Sport

Komentari 70

Mateša: Čilić ne bi bio bolji od Kostelića ni s dva Grand Slama

Mateša: Čilić ne bi bio bolji od Kostelića ni s dva Grand Slama
5

Iduće godine je prilika za Marina, u 2015. nema Olimpijskih igara. Za Hrvatski olimpijski odbor je medalja s OI na prvom mjestu, kaže predsjednik Zlatko Mateša

VIDEO

Žao mi je što u HTS-u nisu zadovoljni, ali olimpijsko odličje najveće je sportsko postignuće. Ivica Kostelić tek za četiri godine može osvojiti novu medalju, a Marin Čilić u jednoj godini ima čak četiri prilike za ‘uzeti’ jedan od Grand Slamova, rekao je Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nažalost, problem za Marina Čilića je taj što je US Open osvojio pogrešne godine. Tada to nije znao, ali Marin je još u veljači izgubio svaku priliku da ove godine bude laureat HOO-a. Srebro u superkombinaciji bio je Kostelićev adut, kojemu Marin Čilić baš nijednim naslovom nije mogao konkurirati.

- Grand Slam se ne može mjeriti s olimpijskim odličjem. Čak da je Marin ove godine osvojio i dva Grand Slama, Kostelić bi opet dobio nagradu. Mislim da nije potrebno više pojašnjavati. Za HOO je medalja s OI na prvom mjestu - kaže Mateša, koji ipak ima i utješne riječi za našeg najboljeg tenisača.

- Evo, iduće godine nema Olimpijskih igara - istaknuo je predsjednik HOO-a, koji i nije pretjerano iznenađen napadima iz Hrvatskog teniskog saveza.

- Iskreno, teško me više išta može iznenaditi, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje - rekao je Mateša.

U HTS-u su ljutiti što HOO nije prepoznao vrijednost Čilićeva uspjeha, jer osvajanje US Opena, to svakako jest. No bez odličja s Igara u olimpijskoj godini Marin se nema čemu nadati u izboru HOO-a. Naravno, jedino ako nitko od ostalih hrvatskih sportaša ne osvoji medalju.

- Mnogi kažu da tenisačima Olimpijske igre i nisu na vrhu najvažnijih turnira, no s tim se ne bih složio. Na OI uvijek dolaze najbolji tenisači, a sjetite se Andyja Murraya kako je slavio zlato iz Londona. Pa, uzmite i Rogera Federera, i on je osvojio 17 Grand Slamova, ali i samo dva olimpijska odličja. Zlato u parovima iz 2008. i srebro iz Londona otprije dvije godine. Što se Grand Slama tiče, on je u rangu zlata sa Svjetskog prvenstva. I ne sumnjam da će Marin ući u TOP 5 svjetskih igrača, te da će osvojiti još nekoliko Grand Slamova - rekao je Mateša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja