Obavijesti

Sport

Komentari 17

Naš prvi broj 1? S Goranom zajedničko samo praznovjerje

Naš prvi broj 1? S Goranom zajedničko samo praznovjerje
10

Ivan Ljubičić bio je treći, Goran Ivanišević drugi, a prvog tenisača svijeta Hrvatska još nije imala. A sad je tu Borna Ćorić kojemu je Goran prenio brojna sitna praznovjerja

VIDEO

Dan nakon što je trećeg igrača svijeta Andyja Murraya počistio s terena, Borna Ćorić doživio je Škotovu sudbinu protiv najvećeg svih vremena, Rogera Federera. Švicarac je u polufinalu Dubaija slavio 6-2, 6-1 za samo 56 minuta.

Za razliku od Murraya, Federer je izuzetno ozbiljno shvatio Ćorića.

- Čini se da protiv najboljih podiže igru na višu razinu. Poruka primljena - rekao je Švicarac nakon plasmana u polufinale i odmah se bacio na domaću zadaću. Poslao je trenera da se kod drugih igrača, koji su ranije već igrali protiv Ćorića, raspita o njemu. Zatim je na internetu potražio Borninu lanjsku pobjedu protiv Nadala i analizirao je.

- Ne griješi puno i tako može stvoriti pritisak igračima s vrha. Oni uglavno misle da će se mladi igrač protiv njih raspasti, pa se iznenade kad se to ne dogodi - objasnio je Federer.

"Ako sam za milimetar popravi sve segmente u igri, bit će vrhunski" - Nikola Pilić predviđa mu veliku budućnost

- S tako pozitivnim nabojem može bez problema ove godine u Top 50 ako mu glava bude kako treba - prokomentirao je Nikola Pilić, finalist Roland Garrosa 1973. Borna je još daleko od Grand Slam naslova, ali više mu nije strano pobjeđivati ljude koji su ih osvajali.

- To su jako dobri "skalpovi". Borna je pravi all-round-igrač, nije poput Gorana, koji je dominirao servisom. Ako sve segmente igre popravi za milimetar, ima velike šanse da bude zaista izvrstan - kaže Pilić, kojeg Ćorić zbog kretanja i rada nogu podsjeća na Davida Ferrera. Španjolac je prije godinu i pol bio treći igrač svijeta.

Treći je svojedobno bio i Ivan Ljubičić, Goran je držao drugo mjesto, prvog na ATP-listi još nismo imali. Teniski svijet očekuje da bi jedan od četvorice tinejdžera, koji su trenutačno među 150, kad-tad trebao doći na sam vrh. Borna je trenutačno 84. na svijetu, Australac Nick Kyrgios (19) drži 37. mjesto, njegov sunarodnjak Thanasi Kokkinakis (18) je 138., a 17-godišnji Nijemac Alexander Zverev 136.

- Ćorić je drukčiji od njih trojice, oni su svi skoro dvometraši, imaju jači servis i igraju kraće poene. Borna je borac, odlično koristi prostor i igra glavom - kaže Pilić.

Nije to slučajno. Borna puno vremena posvećuje baš mentalnom treningu, vježbama disanja i vizualiziranju situacija na terenu. Potpuna je suprotnost od Gorana, zajednički su im samo potencijal za najveće uspjehe i - praznovjernost. Ali to je valjda odlika velikana.

Bornini rituali

  • Doručak i odlazak na WC: ako je dobio prvi meč na turniru, cijeli tjedan jede isti doručak, odlazi u isti WC, pa čak i na isti pisoar.
  • Pričekat će na brisanje: na pauzama između gemova neće iskoračiti s terena dok mu ne dodaju ručnik za brisanje.
  • Ritual prije servisa: desnom rukom prebaci lopticu u lijevu, udari je u reket, pa pet puta u pod. Nakon toga spreman je za serviranje.
  • Ne skida plastiku s obuće: ni s jednih tenisica Borna ne skida plastiku u kojoj je izvješena cijena.
  • Pazi gdje hodaš: poput Ivaniševića, Borna Ćorić na terenu izbjegava linije i pazi da ne staje na njih.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići