Obavijesti

Sport

Komentari 131

Fantastični Đoković pobijedio Federera i uzeo drugi US Open

Fantastični Đoković pobijedio Federera i uzeo drugi US Open
15

Novak Đoković osvojio je US Open nakon što je u finalu svladao Rogera Federera. Prvi tenisač svijeta slavio je 6-4, 5-7, 6-4 i 6-4 nakon tri sata i 23 minute tenisa

VIDEO

Novak Đoković naslijedio je Marina Čilića na prijestolju US Opena . Nakon što je u polufinalu nevjerojatnom lakoćom srušio branitelja naslova, prvi tenisač svijeta u finalu je pobijedio švicarsku legendu Rogera Federera 6-4, 5-7, 6-4 i 6-4 .

Đokoviću je to druga titula na US Openu, deseti Grand Slam u karijeri  te treći ove sezone. Jedini koji ga je uspio zaustaviti na putu do savršenstva bio je Stanislas Wawrinka koji mu je 'ukrao' Roland Garros. Federeru je, pak, ovo prvi put od 2012. da nije uspio osvojiti niti jedan od četiri najveća turnira. U međusobnim susretima sada je 21-21.

VIDEO

Sudar titana , kako su ga nazvali Amerikanci, kasnio je tri sata zbog kiše, a gledatelji su na kraju vidjeli još jednu fantastičnu borbu najboljeg tenisača današnjice protiv najboljeg svih vremena. Đoković je bolje krenuo u meč te je na startu uzeo servis Švicarcu, no mokar teren koštao ga je teškog pada i ogrebotina na ruci i nozi. Federer je odmah vratio break, ali prvi tenisač svijeta vraća prednost i osvaja prvi set 6-4.

VIDEO

U drugom su setu oba igrača držala svoj servis do 12. igre kada je Federer napravio break i nakon 7-5 izjednačio na 1-1 u setovima. Oduševljena publika popratila je to ovacijama. No, da se slikovito izrazimo, dok je Roger heroj naroda, Novak ipak vlada svijetom tenisa. U iduća dva seta pokazao je da je jednostavno nedodirljiv u ovom trenutku.

VIDEO

Igrao je Federer odlično, no Đoković je u trećem setu kod 3-4 spasio dvije break lopte da bi nakon toga nanizao pet gemova. Tako je i osvojio treći set i napravio break na početku četvrtog. Nakon toga je kod 4-2 napravio još jedan break, došao na 5-2 i činilo se da će to biti miran kraj za srpskog tenisača. No Federer je u idućem smanjio na 5-3, a onda na 5-4 za Đokovića imao i 15-40. No Đoković je pokazao zašto je tako velik šampion. Izvukao je najbolje od sebe i priveo meč kraju za svoj jubilarni deseti Grand Slam u karijeri. Roger je na ovom US Open igrao nevjerojatan tenis. Do finala nije izgubio ni seta, a oduševljenim navijačima najavio je da će se po naslov vratiti i iduće sezone iako će imati 35 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica