Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Ostajem čvrsto na zemlji, ali sad više vjerujem u svoju igru'

'Ostajem čvrsto na zemlji, ali sad više vjerujem u svoju igru'
1

Dobio sam ono što sam tražio prije početka Roland Garrosa: ostvariti nekoliko pobjeda u nizu i steći samopouzdanje dobivanjem mečeva, rekao je Marin Čilić

VIDEO

Gotovo besprijekornom igrom u prva tri kola najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je osminu finala Roland Garrosa i ulazak u drugi tjedan drugog Grand Slama sezone, što mu nije uspjelo još od 2010. Međugorac je za dva sata i sedam minuta svladao 23. nositelja, Argentinca Leonarda Mayera, 6-3, 6-2, 6-4.

- Impresivno je, ali želim ostati na zemlji. Sljedeći će mečevi sigurno biti teži, a protivnici zahtjevniji. Jako je pozitivna stvar što ću biti potpuno svjež na ulasku u drugi tjedan - rekao je Marin nakon meča i dodao:

- Veseli me što sam i danas igrao jako dobro i konstantno od početka do kraja meča. Servis je funkcionirao dosta dobro i moram priznati da sam dobio i ono što sam tražio, što mi je bio prioritet prije početka Roland Garrosa: ostvariti nekoliko pobjeda u nizu i steći samopouzdanje dobivanjem mečeva. Sad sam puno samouvjereniji i više vjerujem u svoju igru, što je ogromna stvar za sljedeće nastupe.

Iako je u drugom setu Mayer krenuo breakom, Marin je zaredao trima osvojenim gemovima na servis protivnika i nije dopustio da se meč zakomplicira.

- Mogao bih izvući nekoliko stvari koji su strašno bitne u današnjem meču. Od sredine prvog seta osjećao sam da počinjem igrati stvarno vrhunski, uspio sam spasiti nekoliko break-lopti pred kraj prvog seta. Nakon toga osjećao sam da potpuno kontroliram igru. Na žalost, izgubio sam nekoliko gemova u drugom setu, ali na neki me način to i probudilo i dalo mi motivaciju za sljedeće gemove. Od tog sam trenutka odigrao gotovo bez greške.

Sljedeći Marinov protivnik u borbi za četvrtfinale bit će sedmi nositelj David Ferrer (Španjolska) koji se vratio iz minusa 2-1 u setovima i pobijedio Simonea Bolellija (Italija) 6-3, 1-6, 5-7, 6-0, 6-1. S Ferrerom je Marin igrao četiri puta, a Španjolac je slavio u njihovom zadnjem meču na zemlji, ujedno i jedinom, ali bilo je to još 2010. u Madridu.

- Za Ferrera znamo da je jedan od najtežih protivnika na zemlji, pogotovo na Roland Garrosu. To je igrač koji ništa ne daje, sve se mora zaraditi u svakom poenu. Za mečeve na tri dobivena seta definitivno je veliki izazov. Mislim da moram biti opet biti koncentriran na svoju igru, ne razmišljati previše o njemu i, naravno, dati sve od sebe. Spreman sam fizički i nadam se da mogu doći do pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani