Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Ponekad zaigram tenis. Nisam loš, sparirao sam i Đokoviću...'

'Ponekad zaigram tenis. Nisam loš, sparirao sam i Đokoviću...'
1

Proslavljeni bivši hrvatski tenisač Mario Ančić, koji je Hrvatskoj donio pobjedonosni bod za osvajanje Davisova kupa, osvrnuo se na svoju mirovinu i zbivanja u tenisu...

VIDEO

Žao mi je i tužan sam što više ne igram, ali sam istovremeno sretan jer sam se mogao posvetiti fakultetu i drugim važnim stvarima u životu, rekao je bivši hrvatski tenisač Mario Ančić u razgovoru za Sports Illustrated.

- Predivno je što imam priliku studirati u New Yorku i raditi na Wall Streetu. Kad pogledam unatrag, zadovoljan sam odlukama koje sam donio - dodao je splitski pravnik s adresom u "Velikoj jabuci".

Iako je već gotovo pet godina u mirovini, teško mu se u potpunosti odvojiti od tenisa u kojem je proveo deset godina kao profesionalac i došao do polufinala Wimbledona, brončane olimpijske medalje i tri naslova na ATP-turnirima.

- Ponekad odigram nekoliko gemova i mogu vam reći da nisam loš, ali činjenica da radim puno radno vrijeme mijenja dosta toga. Baš sam pred prošlogodišnji Indian Wells i US Open malo sparirao Đokoviću, a neki navijači pitali su me razmišljam li o povratku. Zabavno je zaigrati s prijateljem prije njegovih velikih mečaeva. Osim s Novakom, prijatelj sam s još nekolicinom igrača na touru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mario je predložio odgovornima u ATP-u i ITF-u da porade na popularnosti tenisača koji nisu u samom vrhu jer su, kako je rekao, nevidljivi u New Yorku.

- Za vrijeme US Opena svi će vas prepoznati ako ste u Top 15, ali ako ste plasirani samo nekoliko mjesta niže, nitko vas neće primijetiti. Igračima koji su plasirani između 30. i 40. mjesta jako je teško ostvariti dobit od igranja tenisa.

Prokomentirao je Ančić akviziciju Rogera Federera na poziciji trenera, njegova dugogodišnjeg partnera u Davis kupu Ivana Ljubičića.

- Nisam iznenađen njihovom suradnjom. Ivana jako dobro poznajem, stariji je pet godina od mene i mislim da je kao trener jako profesionalan. Veliki je radnik i zna sve o tenisu. On je prava osoba za Rogerovu karijeru u ovom trenutku - rekao je.

Đokovića Ančić vidi i dalje na vrhu.

- Bude li sve išlo kako treba i bude li zdrav, Novaka vidim kao velikog favorita za sva četiri Grand Slama. Po meni, sigurno će ih osvojiti tri kao što je to napravio prošle godine. Mislim da će Rogeru pripasti jedan. Možda nisam u pravu, ali vjerujem da Federer može osvojiti Wimbledon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka