Obavijesti

Sport

Komentari 22

Roddick šokirao teniski svijet: Povlačim se nakon US Opena

Roddick šokirao teniski svijet: Povlačim se nakon US Opena
5

Odlučio sam da će US Open biti moj posljednji turnir. Dečki su sve bolji i nisam baš siguran da se više mogu nositi s njima, rekao je američki tenisač Andy Roddick

VIDEO

Trebala je to biti uobičajena konferencija za novinare na US Openu. Na stolicu je pred novinare sjeo Andy Roddick. Znakovito, bio je njegov 30. rođendan. Nitko nije znao da će Andy reći zbogom tenisu.

- Odlučio sam da će US Open biti moj posljednji turnir. To sam osjetio u 1. kolu. Dečki su sve bolji i nisam siguran da se više mogu nositi s njima - počeo je nekadašnji broj 1 svjetskog tenisa.

- Znao sam kad sam odlazio s Wimbledona da je gotovo. Nisam se mogao zamisliti da dođem i sljedeće godine. I dalje volim ovaj sport, volim udarati lopticu, ali došao je kraj tome da to radim profesionalno - dodao je Amerikanac.

Roddick je 2003. godine osvojio US Open i postao posljednji tenisač iz SAD-a kojem je uspjelo osvojiti Grand Slam. U karijeri je osvojio 32 ATP turnira, a ove je godine uzeo dva naslova. U 2. kolu US Opena igrat će protiv Australca Bernarda Tomica.

Htio je odustati i sa 17 godina, odgovorili su ga

Gubio je od svakoga i bio je na rubu da odustane od tenisa. Imao je samo 17 godina. Njegov trener Tarik Benhabiles uspio ga je nagovoriti da ipak pokuša još jednom. Andy Roddick završio je te 1999. godine kao 6. junior svijeta. Već je sljedeće godine bio prvi junior svijeta. 

U juniorskim danima pamtit će ga Mario Ančić. Roddick ga je dobio u finalu Australian Opena. Roddick je kao junior osvojio i US Open. Krasio ga je ubojiti servis i jaki forehand.

"Ti si idiot. Djeco, ostanite u školi da ne postanete suci"

Andy Roddick poznat je po svom kratkom fitilju. Često plane u sekundi vrijeđajući uglavnom suce. Tako je na Australian Openu 2008. godine napao suca Emmanuela Josepha.

- Ti si idiot! Djeco, ostanite u školi da ne biste postali suci - vikao je tada Amerikanac.

No kako se ljutio, tako se znao i dobro našaliti. Često je zabavljao publiku i navijače, a bio je i pravi sportaš i uvijek je čestitao kad je netko bio bolji od njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...