Obavijesti

Sport

Komentari 39

Skandali u Wimbledonu: Cure, ne smijete imati zlatne gaćice

Skandali u Wimbledonu: Cure, ne smijete imati zlatne gaćice
8

Gertrude Moran je '49. bila zaslužna za prvi veći skandal u Wimbledonu. Pokazala je koljena. Lani su organizatori turnira od igračica tražili da skinu grudnjake u boji...

VIDEO

Wimbledon traje od 1877. godine i ostao je jedini Grand Slam na travi. US Open i Australian Open nekad su se igrali na travnatoj podlozi. Tenis je poznat kao gospodski sport, no bilo je tu dosta ne tako gospodskih poteza u povijesti All England Cluba.

Dosta prašine podigao je poster u All England Clubu u ožujku ove godine. Wimbledon je promovirao ekshibicijski turnir kultnim posterom iz 70-ih godina na kojem je tada 18-godišnja Fiona Butler u izazovnoj pozi.

Nakon brojnih komentara Wimbledon se ispričao i ekspresno uklonio sporni poster sa službene stranice pravdajući se kako to nije bilo seksistički, već da se radi povijesnom posteru, iako na njemu nije tenisačica.

No to je "mala beba" prema onome što se znalo događati na jednom od najvećih teniskih turnira u povijesti. Primjerice, Martina Hingis je 2007. godine na Wimbledonu bila pozitivna na kokain.

Demantirala je da je uzimala drogu, ali to je bio njezin kraj. Igračica koja je bila najmlađi broj 1 u teniskoj povijesti nedugo nakon toga u suzama se povukla iz tenisa.

Ajme, ona je obukla minicu

Počinjemo skandalom koji to zapravo nije. Odnosno, bio je u to vrijeme.

Gertrude Moran u Wimbledonu 1949. godine zaslužna je za povećanje muškog dijela navijača. Zvali su je "Prekrasna Gussie".

VIDEO

Gertrude je postala prva igračica koja je odjenula suknju tako da joj se vide koljena.

Odbor All England Cluba optužio ju je da u tenis unosi vulgarnost.

Zlatne gaćice ispod suknje? Letiš van!

Karol Fageros izbačena je s terena u Wimbledonu 1958. godine. Amerikanka je ispod suknje obukla zlatne hlačice (ne one kao Kylie Minogue u kultnom spotu).

VIDEO

No svejedno je to bilo previše za tradicionalne Engleze koji su je izbacili s turnira pa je vratili kad je pristala preko zlatnih hlačica staviti bijelu traku.

- Sjećam se da mi je dojadila ta fama oko svega bijelog u Wimbledonu pa sam obukla zlatne hlačice. Nisam ni sanjala da će to podignuti takvu prašinu. Od tog dana, svaki put kad sam udarila lopticu, čula sam fleševe fotoaparata - rekla je Karol godine nakon tog skandala na Wimbledonu.

Amerikanka je preminula od raka 1988. godine. Imala je 53 godine.

Hingis pozitivna na kokain

Istina, bila sam pozitivna na kokain, ali nikad se nisam drogirala. Osjećam se 100 posto nevinom. Priznala sam ovo jer se nemam snage boriti protiv antidopinških tijela. Zbog godina i problema sa zdravljem, povlačim se iz tenisa, rekla je kroz suze Martina Hingis 2007. godine.

Cure, igrajte bez grudnjaka

Zbog tradicionalnog pravila odijevanja uvedenog 1963. Wimbledon je lani navukao bijes igračica.

Dotad su na turniru igračice smjele imati grudnjake u boji, no u All England Clubu odlučili su da to više ne smiju.

Tako je Britanka Naomi Broady morala skinuti grudnjak u meču protiv Caroline Wozniacki jer su suci primijetili da ima obojeni dio odjeće, a isti slučaj imala je i atraktivna Bouchard ove godine. No njoj su progledali kroz prste i nije morala mijenjati grudnjak.

Jack Hill/News Syndication/PIXSELL

- Ovo je postalo smiješno. Jednu igračicu pozvali su u sučeve prostorije jer je imala plavi grudnjak. Nekim curama rekli su da skinu grudnjake i da ih zamijene. Neke od njih nisu imale grudnjake pa su morale igrati bez njih - rekao je prošle godine veliki prvak Wimbledona Pat Cash.

McEnroe i prva kazna u povijesti

John McEnroe bio je teniski genijalac, ali i nevjerojatno bahat i bezobrazan prema sucima. Amerikanac je ušao u povijest Wimbledona kao prvi igrač koji je dobio kaznu dok je turnir još trajao.

U prvom kolu 1981. godine igrao je protiv T oma Guliksona i pobijedio. No njegova čuvena dreka: "You can't be serious" (Ma daj me nemoj...) bila je početak verbalnog nasilja nad sucem.

VIDEO

Iz Wimbledona su ga kaznili s 1500 dolara i zaprijetili s još 10.000 dolara kazne i mogućim izbacivanjem s turnira ako ponovi nešto slično. McEnroe je zašutio i osvojio turnir.

Prostitutke vrebaju klijente u Wimbledonu

Lani je u Dailystaru objavljen članak o velikom broju prostitutki koje jedva čekaju da počne najveći teniski turnir. Djevojke su naplaćivale 100 funti na sat za svoje usluge navijačima u All England Clubu.

"Daisy, 38, živi blizu teniskog kompleksa u Wimbledonu i za 180 funti na sat pripremit će vam lezbijski show s prijateljicom Audrey ili Eve", stajalo je u jednom oglasu .

U drugom oglasu Magi (23) kaže da živi blizu Wimbledona i da nećete propustiti previše tenisa ako samo "skoknete" do nje.

- Dodatak je i što sam zabavnija od loptice koja skače s jedne na drugu stranu preko mreže - dodala je Magi u oglasu, a naplaćuje 400 funti za pola dana usluga.

Frka zbog djevojke bez gaćica

All England Club slijepo se držao tradicionalnog načina odijevanja, a ekshibicijski turnir 2015. godine promovirali su posterom na kojem je bila 18-godišnja djevojka bez gaćica.

Bio je to kultni poster nastao iz fotografije Martina Elliota 1976. godine. Na fotografiji je njegova tadašnja djevojka Fiona Butler. Fotka je prvi put objavljena kao dio Atheninog kalendara. Prodana je u preko dva milijuna primjeraka. Prošle godine haljina koju je Fiona nosila na fotografiji, zajedno s reketom i posterom prodana je na aukciji za 15.500 funti.

- Nismo htjeli nikoga uvrijediti. Ispričavamo se zbog postera. Maknuli smo ga - objavio je službeni A ll England Club na Twitteru i izbrisao fotografiju, nakon što su se mnogi korisnici požalili da je vulgarna.

Geoff Caddick/Press Association/PIXSELL

Čilić je dokazao nevinost

Marin Čilić 2013. godine odustao je od meča na Wimbledonu saznavši za pozitivan dopinški test, koji se na kraju pokazao kao velika pogreška.

Marin je na turniru u Münchenu uzeo tablete glukoze. O rezultatima su ga obavijestili dok je bio u Wimbledonu i spremao se za meč.

Kako ga je boljelo koljeno i znao je da će mu rezultati možda biti izbrisani, nije htio riskirati i povukao se s turnira.

No Marin je dokazao nevinost. Utvrđeno je kako Čilić u urinu nije imao spornu supstancu već dopušteni metabolit koji je unio koristeći tablete glukoze. ITF ga je kaznio s 9 mjeseci.

- Bili su to najteži trenuci u životu. Sve što sam godinama stvarao došlo je pod znak pitanja. Srećom, ispostavilo se da je bila zabuna. Hvala Bogu da je sve završilo - rekao je Marin nakon isteka kazne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili