Obavijesti

Sport

Komentari 10

Umaški turnir bi Borni Ćoriću trebao biti kao Basel Federeru

Umaški turnir bi Borni Ćoriću trebao biti kao Basel Federeru
1

Novi direktor umaškog teniskog turnira, koji se održava od 17. do 26. srpnja, ima ozbiljne planove s Croatia Openom. Želi još veći spektakl, 'jači' odjek u svijetu...

VIDEO

Nadam se da će Umag za Bornu Ćorića biti ono što je Basel za Rogera Federera, rekao je Lawrence Frankopan.

Novi direktor umaškog teniskog turnira, koji se održava od 17. do 26. srpnja, ima ozbiljne planove s Croatia Openom. Želi još veći spektakl, 'jači' odjek u svijetu, više zabave.... A sve to uz i ne baš veliki budžet.

- Zaustavili su me na ulici i pitali hoću li u Umag dovesti Nadala. Da, volio bih, no novac koji ti veliki igrači dobijaju za dolazak je astronomski. Međutim, ne želim da u Umag bilo tko dođe samo zato da uzme novac. Dobar sam sa menadžerom Nadala i Đokovića, reći ću im da sam sad direktor turnira, pitat ću ih za dolazak. Međutim, mislim da ne treba gledati samo poziciju tenisača na ATP ljestvici, treba razmišljati da se dovede i tenisač sa osobnošću, netko tko će biti zanimljiv gledateljima - rekao je Frankopan.

Borna Ćorić sigurno će doći na turnir, s Marinom Čilićem i Ivom Karlovićem još se pregovara.

- Termin umaškog turnira je nezgodan, pa je jako teško nekoga dovesti. Vidjet ćemo što će biti - kaže Frankopan, kojeg je Borna svojim radom i rezultatima impresionirao.

Ćorić je krajem 2014. rekao da završetak ove godine žele dočekati među 50 najboljih svjetskih tenisača. Premda je tek početak travnja Borna je već 55.

- On je tenisač u stvaranju. No nisam samo ja impresioniran, mnoge svjetske tenisače i trenere ostavio je bez riječi svojim igrama i pristupom - istaknuo je Frankopan, koji je u svoju agenciju StarWing doveo i Gorana Ivaniševića.

- Goran je institucija, i meni je bio uzor. Hoće li više pomagati Borni? Svojevrsni mu je mentor od kada je Borna imao 12 godina. U Ćorićev razvoj će, siguran sam, biti involviran i dalje. Naravno, ako Čilić da svoj blagoslov - nasmijao se Frankopan.

Dok Borna napreduje, Donna Vekić, također članica agencije, u posljednjih godinu dana i nema rezultate kojima se može pohvaliti. Čak je ispala iz TOP-a 100.

- Ona je još vrlo mlada, ima 18 godina. Kod žena oscilacije su češće nego kod muškaraca, no nemojte brinuti, bit će bolja. Odlične tenisače ima Hrvatska, tvornica ste talenata - kaže Frankopan, koji je zbog svojih hrvatskih korjena puno uložio u hrvatski tenis. Obitelj Frankopan vratila se u Hrvatsku 1991. i ostala.

- Umaški turnir je veliki izazov za mene. Nadam se da ću ostvariti cilj. Možda nemamo novca, ali zato ćemo igrati na drugu kartu, ljepotu Hrvatske. Ideja je da svake godine budemo bolji i bolji. Od hrane, do brige za tenisače i spektakla.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'