Obavijesti

Sport

Komentari 720

Čilićeva katastrofa: Marin uzeo tri gema Novaku u polufinalu!

Čilićeva katastrofa: Marin uzeo tri gema Novaku u polufinalu!
10

Marin Čilić izgubio je i 14. put zaredom od Đokovića. Hrvatski igrač centralni teren napustio je za samo 85 minuta. Đoković je pobijedio 6-0, 6-1, 6-2 i ušao u finale...

VIDEO

Marin Čilić oprostio se od obrane naslova na US Openu teškim porazom od Novaka Đokovića. Naš tenisač i deveti nositelj u New Yorku u prva dva seta osvojio je jedan jedini gem, a izgubio je glatko 0-6, 1-6, 2-6 za samo 85 minuta. Bio je to meč u jednom smjeru i najuvjerljiviji poraz nekog tenisača u polufinalu US Opena od 1968. godine. Naš je tenisač osam puta gubio servis, osvojio je 39 poena prema Novakovih 83.

Ozljeda je jedino logično objašnjenje

Što napisati nakon ovakvog poraza? Možda najbolji komentar koji opisuje prvi set, ali i cijeli meč je "mismatch". Tako su opisali Čilićevu "nulu" protiv Đokovića u prvom setu komentatori Eurosporta. "Mismatch" je, u duhu Eurobasketa koji još traje, kad se, primjerice, centar nađe leđima okrenut prema košu, a čuva ga za dvije glave manji razigravač. Bio je to klasični "mismatch" jer Čilić ništa nije mogao Đokoviću. Naš igrač triput je gubio svoj servis te izgubio 6-0 u prvom setu.

Nije to bio pravi Marin, ni izbliza. Priznao je to kasnije i Đoković koji je rekao kako je naš tenisač očito u meč ušao s ozljedom gležnja. Imao je problema Marin uoči meča protiv Tsonge. Tada zbog gležnja nije ni odradio posljednji trening.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugom se nastavio Čilićev pad. Novak je uzeo servis našem igraču i poveo 4-1. Stvari nisu izgledale dobro. Kod tih 6-0, 4-1 za Novaka naš je igrač dobio tri poena na protivnikov servis! U izravnim poenima bilo je gotovo izjednačeno (7-6), ali sam pogled na neprisiljene pogreške odavao je tajnu rezultata, Marin 21, Đoković - pet. 

Nastavio je tonuti Marin, prvi je set izgubio za 24 minute, u drugom je osvojio jedan jedini gem i izgubio za 29 minuta. Kao da je naš tenisač malo teže hodao. Možda ga je mučila ta ozljeda gležnja i jednostavno nije bio 100 posto. A kad nespreman uđeš u meč protiv Novaka ovaj će to sigurno kazniti.

Čilić je izgubio servis i na početku trećeg seta. Kamera je pokazala na Gorana Ivaniševića, a on je imao glavu dolje. Gledao je u pod. Imao je razloga ustati i zapljeskati Marinu za potez na početku trećeg seta. Naš tenisač uzeo je servis Đokoviću, a sve je "začinio" sjajnim stop volejem u prvoj break lopti za 2-2. 

No Đoković je brzo smirio tu euforiju i odmah u sljedećem gemu uzvratio našem tenisaču. Borio se Marin u tom trećem setu, ali nije išlo. Đoković je prošao u finale gdje čeka boljeg iz susreta Rogera Federera i Stana Wawrinke.

Statistika

Marin je imao 45 % prvog servisa, Novak čak 66 posto. Naš je tenisač na drugi servis dobio osam poena od 36 što je 22 posto. Novak je imao 16 izravnih poena, Marin 11. Ali najveća razlika je u neprisiljenim pogreškama. Đoković ih je imao 13, a Marin 37!

Đoković: Marin je očito bio ozlijeđen

- Igrao sam najbolji meč na turniru. Očito, Marin je ušao u meč s ozljedom. To se vidjelo. Radio je previše pogrešaka, uvijek je kasnio za pola koraka. Ja sam igrao svoju igru i ovo će mi pomoći u finalu, sigurno će mi podići samopouzdanje - rekao je Novak Đoković nakon pobjede.

US Open, polufinale:

  • Čilić - Đoković 0-6, 1-6, 2-6
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 720
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.