Obavijesti

Sport

Komentari 20

Borna Ćorić otvara Davis Cup s Murrayem: Zaslužio je priliku

Borna Ćorić otvara Davis Cup s Murrayem: Zaslužio je priliku
4

Naš 16-godišnjak Borna Ćorić otvara u petak u 11 sati trodnevni meč protiv Velike Britanije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Dodig igra s Evansom

VIDEO

Bivši pobjednik US Opena igrat će protiv aktualnog juniorskog pobjednika tog turnira. Izbornik Željko Krajan dao je priliku Borni Ćoriću (16) u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Velike Britanije.

- Bio sam malo iznenađen što sam određen za drugog igrača reprezentacije. Hvala izborniku što mi je dao šansu, pokušat ću opravdati priliku - rekao je mladi pobjednik US Opena.

Točno u 11 sati Andy Murray, treći tenisač svijeta, izaći će na središnji teren umaškog ATP kompleksa, a protivnik će mu biti 16-godišnji Borna Ćorić. Velika je to nagrada za prvog juniora svijeta, ali i priznanje za protekli rad. Nakon njih igrat će Ivan Dodig i Daniel Evans

- Što očekujem? Laganu pobjedu u tri seta. Šalim se, naravno, ne znam ni sam što da očekujem. Nikad nisam igrao protiv takve klase. Nadam se da on neće odigrati svoj najbolji tenis, a ja da ću odigrati svoj najbolji meč pa da 'zagustim' taj prvi susret - dodao je Borna.

Pobjednik trodnevnog susreta igrat će sljedeće godine u Svjetskoj skupini. Hrvatskoj će to biti drugi sudar s Britancima, a 2007. godine,u Wimbledonu slavili su Otočani 4-1.

- Definitivno će biti težak meč. Imaju Andyja koji je svjetska klasa i nije realno očekivati neki bod preko njega. Šanse su na njihovoj strani zbog nedostatka Marina Čilića, no mi igramo pred svojom publikom i na terenu koji nama više odgovara - kaže izbornik Željko Krajan.

Izbornik je veliku priliku pružio mladom Borni.

- Borna je na treninzima dokazao da je spreman biti drugi igrač među ovim dečkima. Pokazalo se da je psihički spreman za to. Nitko od njega ne očekuje velike stvari, to mu je prvi meč i može samo profitirati - zaključio je Krajan.

  • PETAK, 11 SATI Ćorić - Murray, Dodig - Evans
  • SUBOTA, 14 SATI Dodig/Pavić - Murray/Fleming
  • NEDJELJA, 11 SATI Dodig - Murray, Ćorić - Evans
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union