Obavijesti

Teniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu, od!

Teniski turnir za osobe s invaliditetom u Zagrebu, od!
2

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 6. do 9. srpnja održati međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, Arcotel – Rezidencija55 Open.


U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 6. do 9. srpnja održati međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, Arcotel – Rezidencija55 Open. Turnir je ranga ITF 3 i trenutno je jedini turnir ove kategorije u Hrvatskoj, a već četvrtu godinu zaredom tradicionalno se održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 38 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 24 tenisača, a u ženskoj 14 tenisačica.

Najbolje rangirani natjecatelj i prvi nositelj turnira je David Phillipson iz Velike Britanije koji se trenutno nalazi na 19. mjestu svjetske ITF rang ljestvice. U ženskoj kategoriji najbolje rangirana natjecateljica na turniru je Bianca Osterer iz Njemačke koja se trenutno nalazi na 15. mjestu svjetske ITF rang ljestvice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno šest natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 127. mjestu ITF-ove rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš i Ninoslav Krsnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković.

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba Sirius izjavio je kako je ponosan što se turnir pretvorio u svojevrsnu tradiciju. "Cijeli projekt pokrenut je još 2010. godine s jasnim ciljem - promocija tenisa u kolicima Hrvatskoj javnosti. Turnir je u vrlo kratkom roku dosegnuo zavidan nivo, a kvalitetnu organizaciju primijetili su i sami igrači koji ga redovito hvale i rado se vraćaju u Zagreb. Ove smo godine zbog nedostatka sredstava morali sniziti rang natjecanja, ali smo i dalje zadržali jednak broj natjecatelja. U muškoj kategoriji imamo šest igrača iz top 50 prema ITF-ovoj rang ljestvici, dok u ženskoj kategoriji imamo čak pet igračica iz top 30, što je garancija o kako se kvalitetnom i jakom turniru radi.“

Tenis u kolicima slijedi jednaka pravila kao i klasičan tenis, s razlikom da se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima i dozvoljena su dva odskoka loptice. Arcotel - Rezidencija55 Open turnir je u okviru ITF NEC Wheelchair Toura, te je samim time podređen pravilima i nadzoru od strane te organizacije. U 2013. godini će u sklopu NEC Tour-a širom svijeta biti održana 180 turnira, od kojih jedan imamo zadovoljstvo ugostiti u Zagrebu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica