Obavijesti

News

Komentari 299

Ubojicu još nisu uhitili, policija ga želi zastrašiti eksplozijama

Ubojicu još nisu uhitili, policija ga želi zastrašiti eksplozijama
45

Policija je u noći na srijedu oko 3 sata opkolila stan u Toulouseu u kojem se skrivao Mohammed Merah (23). Sumnjaju da je ubio sedmero ljudi. Ubojica je još u srijedu spremao novi napad

VIDEO

Policija je u noći na srijedu opkolila kuću u četvrti Toulousea La Croix-Daurade jer sumnja kako se u njoj skriva ubojica koji je u ponedjeljak ubio četvero ljudi među kojima i troje djece ispred židovske škole te prije nekoliko dana tri vojnika. U jednom je trenutku došlo i do pucnjave, a AFP javlja kako se čulo šest ili sedam hitaca. CNN javlja kako su u pucnjavi ozlijeđena dva policajca, a neki mediji javljaju da su ozlijeđena tri od kojih jedan teško. Policija je ponovno počela pregovarati s ubojicom, a drama je ušla u 13. sat.

Francuski ministar unutarnjih poslova koji je došao na mjesto događaja je rekao kako sumnjaju da je osumnjičeni napao židovsku školu kako bi osvetio palestinsku djecu, a vojnike je ubio jer se htio osvetiti francuskoj vojsci zbog njezinog angažmana na Bliskom istoku. 

AFP je objavio kako je francuska policija izvijestila da se osumnjičeni zove Mohammed Merah (23) te da je porijeklom iz Alžira.  Skynews piše kako je Merah navodno bio u zatvoru u Afganistanu jer je postavljao bombe za talibane. Navodno je pobjegao iz zatvora i to tijekom masivnog bijega talibana, javlja Reuters. U Francuskoj je dobio gradski stan. Bild piše kako je bio osuđen na tri godine zatvora te kako je pobjegao 2008. 

Point.fr piše da je Merah postao radikalan prije 2006. godine kada je zbog nasilnog delikta bio u zatvoru. Policija je kod njegovog brata našla nekoliko stotina grama eksploziva. Policija sumnja kako i Merah u stanu ima eksploziv.

Francuske vlasti kažu kako će pregovori s Merahom biti 'dugi i teški' jer ubojica ima 'grozan karakter'. AFP javlja kako su pregovore ujutro morali nakratko pauzirati jer je ubojica 'bio umoran te je tražio da se odmori i malo pročita'. U srijedu navečer odjeknule su tri eksplozije kraj kuće u kojoj je ubojica, a policija je izvijestila kako su ga time htjeli zastrašiti. Merah se navodno predomislio te se ne namjerava predati policiji. Pregovori su još u tijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa