Obavijesti

Sport

Komentari 523

Rijeka pobijedila i u Mađarskoj, Krstanoviću gol i crveni karton

Rijeka pobijedila i u Mađarskoj, Krstanoviću gol i crveni karton
7

Rijeka je pobijedila Ferencvaros 2-1 u Mađarskoj i s 3-1 ušla u 3. pretkolo Europske lige. Igrat će protiv Vikingura s Farskih Otoka. I to bez Krstanovića koji je 'pocrvenio'

VIDEO

Rijeka je pobijedila Ferencvaros na stadionu Ferenc Puskas 2-1 i s ukupnih 3-1 prošla u treće kolo. Matjaž Kek u najavi utakmice rekao je kako želi gol što prije. U napadu su bili Kramarić i Krstanović, a u 20. minuti na semaforu je bilo 0-1. 

Tomečak je iznudio penal, a Krstanović ga pretvorio u vodstvo. Isti igrač zabio je jedini gol u prvoj utakmici na Kantridi, također iz penala. Rijeka je bila puno bolja, Ferencvaros nije stvorio niti jednu šansu u prvom dijelu. Miral Samardžić je u 37. zabio za 2-0 i to je bilo to. Kraj za Ferencvaros. Rijeka je pokazala kako se igra u gostima. Nema povlačenja. Napad je najbolja obrana, a to je bila učinkovita taktika.

Krstanoviću dva žuta u 60 sekundi!

Ivan Krstanović, od junaka do tragičara. Možda je preoštro napisati tragičar, ali što reći o igraču koji zabije pa kod 2-0 za Rijeku u nešto više od 60 sekundi dobije dva žuta kartona? Prvi je dobio u 53., a drugi minutu kasnije. Lakat je bio u igri. Sucu se ne može ništa prigovoriti. Sreća da je Rijeka imala prednost i da je Ferencvaros prosjek.

Rijeka primila, ali panike nije bilo

Ugrai je u 65. minuti zabio za smanjenje vodstva iz penala. No Ferencvarosu su trebala još tri gola za prolazak u treće pretkolo. Protiv ovakve Rijeke, nemoguća misija. Rijeka je mirno držala vodstvo do kraja i prošla dalje. 

A u trećem pretkolu čeka Vikingur koji je napravio pravu malu senzaciju...

Momci s Farskih Otoka sljedeći protivnik

Vikingur je šokirao norveški Tromso i prošao u treće pretkolo Europske lige. Momčad s Farskih Otoka sljedeći je protivnik Rijeke. Vikingur i Tromso u prvoj su utakmici odigrali 0-0, ali u uzvratu je Vikingur napravio senzaciju pobijedivši 2-1.

Momčad s Farskih Otoka vrijedi 500.000 eura, što je daleko manje od vrijednosti riječke momčadi (27 milijuna eura). Većina igrača je s Farskih Otoka, golman im je Mađar Geza Tamas Turi, a u veznom redu igra im Srbin Filip Đorđević. 

Prva utakmica na rasporedu je 31. srpnja na Farskim Otocima, uzvratni susret je za tjedan dana na Kantridi.

Kek: Zadovoljan sam

Kad smo ostali s igračem manje, promijenili smo ploču. Čekali smo Ferencvaros koji je počeo igrati na duge lopte. Malo nam je ponestalo snage, ali zadovoljan sam, rekao je Matjaž Kek i komentirao sljedećeg protivnika.

- Vikingur je prošao, a to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Ne smijemo nikoga podcijeniti. U ovoj fazi bitno je proći, ljepota igre nije presudna - dodaje Kek.

Europska liga, 2. pretkolo, uzvrat:

  • Ferencvaros - Rijeka 1-2 (Ugrai 65 (p) / Krstanović 20 (p), Samardžić 37)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 523
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao