Obavijesti

Sport

Komentari 5

Jadran 1992.: Granate stvorile najveću momčad koja je igrala

Jadran 1992.: Granate stvorile najveću momčad koja je igrala
8

Rat je bjesnio, mnogi nikad nisu čuli ni znali gdje smo. Zato je 1992. godine Jadran krenuo na europski put promovirati Hrvatsku. Bila je to najveća ekipa koja je igrala

VIDEO

Hrvatsko prvenstvo bilo je otkazano, pala je odluka da Bukić i Šimenc iz Mladosti odu u Jadran i pomognu mu u Kupu prvaka.

Čelni ljudi tadašnjeg jugoslovenskog saveza htjeli su stopirati Jadranov nastup u Ligi prvaka, ali LEN ih je odbio uz obrazloženje da je Jadran posljednji prvak Jugoslavije i nebitno je što su sad dio Hrvatske. Time je započeo put na kojem je najbitnije bilo da se čuje za Hrvatsku.

Cijela momčad Jadrana preselila se u Zagreb, a priključili su im se Perica Bukić i Dubravko Šimenc.

- Uh, stvarno smo bili jaki. Bila je to momčad koja se borila da se čuje hrvatsko ime. Predivno mi se sjetiti tog razdoblja. Trajalo je samo nekoliko mjeseci, ali bilo je nezaboravno - prisjetio se te ‘92. Bukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kakva je to momčad bila... “Pomeli” su sve i postali europski prvaci.

Kovačević ih učinio nepobjedivima...

Pregršt zvijezda trebalo je ukomponirati u megamomčad. Neven Kovačević je to uspio, “ginuli” su iz utakmice u utakmicu jedni za druge, za klub i Hrvatsku. Nije bilo nezadovoljnih, a ni sjedenje na klupi u takvom Jadranu nije bilo problem. Kovačević je stvorio možda i najjaču momčad svih vremena.

Renco Posinković

Šampionski Jadran tad je imao jednog od najboljih golmana svijeta. Temperamentni Renco dizao je cijelu momčad splitskog kluba.

Anto Vasović

Kakav je to desni vanjski bio! Dopustite li mu šut, odmah možete po loptu u mrežu. Zabio je neke ključne golove te sezone.

Mislav Bezmalinović

Bio je jedan od najkontroverznijih hrvatskih vaterpolista u povijest. Znao je do sedam ujutro piti, a onda “letjeti” u bazenu. Čudo!

Dejan Savičević

Popularni Kupus bio je jedan od najboljih svjetskih sidraša svojeg vremena. I vaterpolist kojeg je cijeli Split beskrajno volio.

Dubravko Šimenc

Dudo je bio jedan od ključnih igrača gdje god je igrao, pa tako i u Jadranu. Izvana je razarao protivničke golmane. Neprocjenjiv!

Ognjen Kržić

Uz pregršt čudesnih igrača, trebao je netko tko će dijeliti asistencije. A boljeg od Ognjena Kržića nije bilo na cijelom svijetu.

Perica Bukić

Najtrofejniji vaterpolist svih vremena došao je zajedno sa Šimencom iz Mladosti pomoći Jadranu. S njim su dobili pravo lijevo krilo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener