Obavijesti

Video

Komentari 501

Majka iz pakla: 'Nije marila za dijete, ona se samo provodila...'

Majka iz pakla: 'Nije marila za dijete, ona se samo provodila...'
8

Kroz njen stan, pričaju susjedi, često su prolazili nepoznati muškarci, a nebriga o sinu, koji bi često ostajao sam. i njegov plač bio je samo znak majčine bešćutnosti...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:51

Puljanka Chiara Pašić (32) je u utorak navečer s maloljetnicom (14) u stanu u ulici Akvilejski prilaz u Puli zadavila svog sina Denisa (3).

Beživotno tijelo nedužnog dječaka koji je tek počeo živjeti prenijele su u uvalu Mandrač, gdje su ga ostavile u plićaku. Zaključila je to istarska policija nakon što je dovršila opsežno kriminalističko istraživanje. Kako bi pokušala prikriti zločin i policiji otežala rad, Chiara je u srijedu pola sata poslije ponoći ušla u pulsku policijsku postaju i prijavila nestanak sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je kazneno prijavila i majčina prijatelja (29), i to zbog neprijavljivanja kaznenog djela. Naime, muškarac je znao da su one ubile dijete, no nije to prijavio policiji.

Ne samo da zločin nije prijavio nego je s njima dogovarao kako će prikriti djelo, odnosno uputio Chiaru da ode na policiju i lažno prijavi nestanak djeteta.

Chiaru Pašić i maloljetnicu policija je kazneno prijavila za teško ubojstvo. Majci za ovo djelo prijeti maksimalna kazna od četrdeset godina zatvora. U zgradu pulskog suda u četvrtak navečer priveli su i maloljetnicu koja je Chiari pomagala u zločinu.

- Bio je obučen u plavu majicu kratkih bijelih rukava s motivima dječjih autića. Nosio je donji dio plave trenirke, a na nogama je imao plave cipelice – objašnjavala je Chiara policajcima kako da joj prepoznaju sina. Mirnim glasom, lažući im u lice, pričala je kako je nešto iza 18 sati sina odvela u park kraj kuće kako bi se igrao sa djecom.

Majka odvela do dječaka

Ostavila ga je tamo i, tvrdila je, gledala kako se igra s prozora stana na drugom katu u pulskom Akvilejskom prilazu. Sat kasnije, pričala je policajcima Chiara, sina više nije vidjela kroz prozor, te je otišla u park potražiti ga. Međutim, iskusnim istražiteljima nije promakla činjenica da je nestanak sina prijavila gotovo šest sati kasnije.

Pravdala je to činjenicom da ga je bjesomučno sama tražila po cijeloj Puli. Iako je policija već pri Chiarinoj prijavi posumnjala u istinitost prijave, postupili su žurno i profesionalno i odmah organizirala opsežnu potragu za dječakom. Raspisali su i tjeralicu za njim diljem Hrvatske, pretraživali svaki kut, pa čak i kontejnere blizu kuće, ne bi li pronašli neki trag.

Šokantan obrat i za istražitelje uslijedio je u srijedu u 9 sati ujutro, kad se Chiara slomila i policajce odvela do plićaka u bivšoj vojarni Katarina na prilazu Puli, gdje je ležalo beživotno tijelo mrtvog joj sina. Na tijelu dječaka, kazuju naši izvori, bile su vidljive ozljede i tragovi davljenja te gušenja. Da je dječak bio mrtav još u trenutku kad je njegova majka prilično staloženo davala izjavu policiji, konstatirao je pri preliminarnom pregledu tijela iskusni patolog pulske bolnice Ilija Kučinar.

Izuzeli dječja kolica

Uhićena 14-godišnjakinja je već dobrano poznata pulskoj policiji. Navodno je više puta bježala iz popravnog doma, posljednji put u bijegu je bila desetak dana, a nedavno je čak lažno prijavila da je silovana. Ipak, zbog svoje dobi ostala je na slobodi. S Chiarom je našla zajednički jezik, pa joj je katkad čuvala sinčića dok je ona bila u provodu.

Što se tiče Chiare Pašić, o njoj nitko nema lijepih riječi. Užasnuti susjedi koji je poznaju kažu kako nije previše marila za dijete te kako se oduvijek samo provodila. Voljela je slobodu i mijenjati muškarce, pa je još kao srednjoškolka majci donijela dijete. Trogodišnjeg Denisa dobila je s izvjesnim Rešidom Pašićem iz okolice Velike Kladuše. Zbog neslaganja s njim nedavno se doselila u Pulu u stan svojeg pokojnog djeda. Kroz njen stan, pričaju susjedi, često su prolazili nepoznati muškarci, a nebriga o sinu, koji bi često ostajao sam. i njegov plač bio je samo znak majčine bešćutnosti.

Chiarini roditelji, koji žive u Puli, s njom i njezinim karakterom odavno su imali problema. Tako je u srpnju prije 14 godina Chiara otišla u crkvu i nije se vratila kući. Brižnom ocu nije preostalo drugo nego u potrazi za njom potražiti pomoć pulske policije. Međutim, svoj karakter Chiara nije mijenjala, pa je sredinom 2011. godine njezina majka opet zatražila pomoć policije jer joj je kćer netragom nestala. Javila se iz Velike Kladuše. Oni koji je poznaju tvrde da se Chiara prije nekoliko godina udala za jednog Velikokladušanina, međutim, čim je on napustio kuću zbog posla, ona se brže-bolje preudala za drugog muškarca iz susjedstva. Motiv koji je mogao Chiaru nagnati na takav čin jučer se još nije znao. Njezini poznanici smatraju da joj je “dijete smetalo” te ga se oduvijek “željela riješiti” kako bi mogla živjeti po svom, provoditi se i izlaziti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 501
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang