Obavijesti

Video

Komentari 185

Tin ubio majku i oca jer ga nisu pustili na tulum: 'Ne kajem se'

Tin ubio majku i oca jer ga nisu pustili na tulum: 'Ne kajem se'
6

Motiv ovog stravičnog zločina se još utvrđuje. Kako nam kažu mještani Čiste Velike, Tin i otac u subotu su se žestoko posvađali. Mladić je želio otići na rođendansku zabavu...

VIDEO

Osoba je pod nadzorom... Uporaba vatrenog oružja prema vozilu... Nitko nije ozlijeđen! 
Ovim je riječima, koje u videu našeg čitatelja izgovara specijalac, jučer u Tribunju okončana dramatična potjera za ubojicom roditelja iz Čiste Velike.

Tin Šunjerga (19) uhićen je u nedjelju navečer, osumnjičen da je dan ranije ubio majku Silvu (45) i oca Marina (45). Motiv ovog zločina se još utvrđuje. Kako nam kažu mještani Čiste Velike, Tin i otac u subotu su se žestoko posvađali. Mladić je želio otići na rođendansku zabavu kod prijatelja, ali mu otac to nije dopustio. U jednom trenutku navodno mu je rekao: “Samo preko mene mrtva ćeš ići na taj rođendan”.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:21

U prvom srednje upao u loše društvo

Ni dva dana nakon otkrića stravičnog dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj, na čitavom vodičkom području ljudi ne mogu povjerovati da se ono doista dogodilo, u toj, kako redom svi svjedoče, idiličnoj obitelji.

No, svi se polako počinju prisjećati Tinovih ‘nestašluka’. Spominju kako je u prvom srednje ‘upao u loše društvo’, pao godinu i upisao se ponovno u prvi razred, ovaj put u lakšu, Prometno-tehničku školu.

- U obitelji se saznalo za drogu. Naime, majčin brat Renato Storić je lokalni policajac, obavijestio je o tome Silvu i Marina. Otac je zbog toga uzeo slobodne dana kako bi nadgledao Tina i pomogao mu da se izvuče - ispričao nam je prijatelj obitelji. Jedan od načina na koji je otac htio pomoći sinu, bio je i fizički rad u polju. Kobne subote bili su u polju, u blizini goblja u Čistoj Velikoj gdje su imal Paintball igralište, zajedno Marin, Silva, Tin i njegov prijatelj (18) iz Čiste Velike s kojim je istu večer planirao otići na rođendansku zabavu.

Pucao majci u potiljak

- Završili su oko 16 sati. Otac je otišao kući u svom autu, a njih je trebala kući odvesti Silva. Ona je sjela za mjesto vozača, prijatelj na suvozačko, a Tin iza. Izvadio je pištolj i pucao joj u potiljak - kaže naš sugovornik. Zatim su njih dvojica otišli svaki svojoj kući. Prijatelj nikome ništa nije govorio u ubojstvu kojem je svjedočio. No, Tinu je još preostalo suočiti se s ocem. Pištolj kojim je počinio ubojstvo nije bio službeno policijsko oružje. No, ipak je pripadao Marinu. Tin ga je ukrao tako što je provalio u kućni sef. Oca je, oko pet ili šest sati susreo u garaži i pucao u njega. Nakon toga Tin je s prijateljem otišao na rođendan zajedničkog prijatelja Lovre Tabule, na seosko imanje na cesti D27 u blizini Gaćeleza. Proslava je trajala do dugo u noć. Tin i prijatelj koji je bio s njim u trenutku ubojstva rastali su se Lovrom u Vodicama u dva sata ujutro. Tek tada su mu rekli što se dogodilo.

- Vi ste ludi. Vidimo se za deset godina kad izađete iz zatvora - rekao je im je prijatelj. No, sva su trojica završila u policijskoj postaji, a s njima i 17-godišnjak.

Marinovo tijelo u nedjelju oko 11 sati prijepodne pronašao je Silvin brat Renato Storić. I krenula je potraga. Blokirano je šire područje Vodica, kao i šibenska četvrt Mandalina, gdje stanuje Tinova djevojka. U akciju se uključio i MUP-ov helikopter, koji je u polju kraj Čiste Velike u nedjelju u 16.20 uočio Silvin Citroen u kojem je bilo tijelo. Nakon više nekorisnih dojava, crni Mercedes je lociran. Pokušali su ga zaustaviti na dva mjesta u Vodicama, ali je Tin snažnim automobilom probio dvije policijske blokade. U Tribunju su zapucali na automobil. Jedan je metak završio u blok motora i automobil se zaustavio. Drugi je promašio i probio vjetrobransko staklo. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Pištolj ispod suvozačeva sjedala

Pištolj kojim je počinio ubojstva nalazio se ispod suvozačevog sjedala i Tin ga nije pokušao koristiti. Policajci su razbili staklo od automobila, izvukli ga van i oborili na tlo. U Vodicama se prepričava kako tijekom ispitavanja u policiji Tin nije pokazivao znakove kajanja, ali je bio prilično otvoren. Ništa nije negirao. Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom za dvostruko ubojstvo svojih roditelja se nastavlja.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Kod Čazme naletio na stado i zgazio 21 ovcu

- Mobitel je kriv za loš vid i crijevne bolesti

- Severina želi kćer koju će nazvati Koko

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang