Obavijesti

Video

Komentari 20

Varaždinka u Dalmaciji: 'Zbog bikova našla sam ljubav života'

Anica Prstec (63) zaljubila se u Miju Đirlića (63) nakon reportaže na TV-u. Danas u Radošiću čuva njegove bikove, među kojima je Šaronja, lanjski prvak Bikijade...

VIDEO

Gotovo tisuću ljudi nahrupilo je jučer u selo Radošić u zaleđu Kaštela na 24. tradicionalnu Seosku Olimpijada i bikijada.

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:41

Najviše pažnje privukao je bik Šaronja koji je tamo branio titulu. Šaronja je 900 kilograma težak bik, kojega čuva Anica Prstec (63) iz Poljane Gornje u okolici Varaždina. Ona je u Radošić doselila prije šest mjeseci i to zbog ljubavi na prvi pogled. 
- Moj partner Mijo Đirlić (63) tu ima tri bika, Šaronju, Zekonju i Lastu. Mene je dopalo da čuvam Šaronju. Iako je nabrijan, ja ga se ne bojim. Imam štap, ali ja ne tučem bikove, ja ih pazim i mazim – kaže nam Anica koja se u Miju zaljubila vidjevši ga na reportaži na televiziji. 
- Vidjela sam ga na priči o bikovima. Spomenuo je da bi volio naći ženu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:36

Nakon toliko godina samoće željela sam nekog uz sebe. Moji sinovi i kćer su odrasli, imaju svoje živote. Bilo im je neobično što želim otići, ali su naposljetku prihvatili. Marko Škopljanac, organizator bikijade, spojio me s Mijom. Godinu dana smo se čuli, održavali prijateljstvo na daljinu i onda sam u studenom prošle godine doselila u Radošić - kaže Anica i dodaje da se svi osim nje boje Šaronje.

Naša tri bika se znaju uhvatiti u borbu u polju, a ja uđem među njih. Onda Mijo viče jer se boji za mene. A ja jako volim te bikove i ne volim ih gledati kako se bore. Odmah mi suze krenu. Šaronja je sad malo nervozan jer je bio na dijeti. Imao je 40 kilograma viška, ali uspio je spustiti na 900 kilograma - kaže nam Anica.

Osim bikijade posjetitelji su mogli odmjeriti snage u seoskim disciplinama poput obaranja ruku, borbe na gredama, skoka u dalj s mjesta i kamena s ramena. Upravo u ovoj posljednjoj borio se Slavko Grbavac Jaro (50) iz Ivanić Grada, inače 100 postotni invalid Domovinskog rata.

- Prije nego sam stradao u ratu bavio sam se nogometom i odbojkom. Tri put sam bio ranjen, u ruku, glavu, pa u nogu. Imao sam 38 operacija i tri puta sam klinički bio mrtav - kaže nam Slavko koji je bacio 5,5 metara kamena s ramena. U toj disciplini pobijedio ga je Velibor Lučić (39) iz Vrbovca bacivši kamen 9,61 metar.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Spasio labuđu obitelj od kotača automobila

- Ukrali im poklopac na bunaru u Zagrebu, voda nije za piće

- Zagorka Jagoda tetovirala stihove Jacquesove pjesme

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'
VOX POPULI

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'

Pitali smo prolaznike koliko misle da će potprošiti ove godine za Uskrs. I dok većina kaže da će potrošiti više, neki tvrde da će im biti isto. Pogledajte u videu na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje