Obavijesti

Video

Komentari 153

Zašto ste svi šutjeli? Mogli ste spasiti malenog anđela iz Pule

Svjedoci kažu kako je maleni Denis, za čije ubojstvo sumnjiče njegovu majku Chiaru, često neutješno plakao u stanu u Puli. Ipak, nisu zvali policiju jer nisu znali što se događa...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:25

Ja sam ga rodila, ja ću ga i ubiti, znala je reći Chiara Pašić (32) iz Pule. Ipak, oni koji su je čuli da izgovara takve strašne riječi nikad, ni u najgoroj noćnoj mori, nisu mogli zamisliti da bi mogla ostvariti svoje prijetnje i uz pomoć maloljetnice (14) zadaviti sina Denisa (3).

Chiari Pašić i maloljetnici iz pulskog popravnog doma, koje sumnjiče za teško ubojstvo nedužnog dječaka, istražni sudac Županijskog suda u Puli u petak je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Iza rešetaka pulskog zatvora završile su kako ne bi ponovile kazneno djelo te radi neometanog odvijanja postupka za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja posebno teške. Muškarca (29) kojeg sumnjiče da je znao kako su počinile ubojstvo, ali ih nije prijavio te im je pomogao da policiju pokušaju navesti na krivi trag, sudac nije zadržao u pritvoru nego ga je pustio da se brani sa slobode.

Svjedoci kažu da je maleni Denis često neutješno plakao. Ipak, nisu zvali policiju jer nisu znali što se događa unutar njihova četiri zida. Da su to učinili, možda bi cijela priča završila drukčije.

- Taj dječak je bio željen ljubavi. Jednom mu je susjeda kupila igračku, a on ju je uhvatio za nogu i nije ju želio pustiti - ispričala nam je poznanica.

Po kući hodala u štiklama

Chiara se u Pulu, u djedov stan, vratila prije nekoliko mjeseci. Prije toga godinama je živjela u Velikoj Kladuši u BiH. Bivšeg partnera, koji danas radi u Njemačkoj, ostavila je zbog Rešida Pašića (43), dječakova oca.

- Upoznao sam je preko djevojke iz Pule. Imao sam dvije kćeri i tražio ženu koja će biti s njima dok ja po cijele dane radim. Odmah sam primijetio da nije sva svoja - kazao nam je bivši partner želeći ostati anoniman.

- Dok je bila kod nas, dvaput ju je tražila policija jer su njezini roditelji prijavili nestanak.

Trebala prijeći na islam

Znala je po kući hodati u štiklama, sav mi je parket uništila. Ispred moje kuće je bio bife, gdje su se okupljali muškarci, a ona je stalno trčala tamo - ispričao je i dodao da ga je strašno osramotila kad je, dok je on bio u bolnici, otišla s Rešidom. Iako ga je znao viđati u prolazu, te su čak i u daljem kumstvu, otad više s njim nije prozborio ni riječi.

- Ona je s njim živjela u maloj drvenoj kući, bez vode i struje. Uostalom, on je u zatvoru, pa ju nije mogao uzdržavati, vjerojatno se zato i vratila u Pulu - kazao nam je.

Rešid Pašić razgovarao je s novinarima Jutarnjeg lista 2015. nakon napada na imama u Trnovi kraj Velike Kladuše. Armiji BiH priključio se kao 16-godišnjak u ratu koji je na tim područjima bio osobito krvav. Nekoliko puta je i ranjavan.

- Evo, ja sam oženio Hrvaticu iz Pule Chiaru Rojnić, ona će prijeći na islam, a sina Denisa sam osunetio (obrezao). Živjet ćemo u vjeri - kazao je tad Pašić.

Chiara je tad rekla da joj se sviđa taj način života te da se u početku “zamatala”, ali je potom prestala.

Prebio je zbog preljuba

- Rekao sam joj da ne nosi hidžab, da susjedi ne misle da je bijem - šalio se Pašić.

Brak joj se počeo raspadati kad ju je suprug uhvatio u krevetu s drugim. Oboje ih je dobrano izmlatio.

- Brat je teško radio u šumariji po Hrvatskoj da bi ona i dijete imali pristojan život. Zbog djeteta je nastojao očuvati brak. Čim bi brat otišao od kuće raditi, Chiara bi našla drugoga. Prije godinu dana nenadano se vratio kući s posla i u krevetu je zatekao Chiaru sa susjedom, dok je sin bio u drugoj sobi. Pao mu je mrak na oči i oboje je pretukao. Zbog toga je lani završio u bihaćkom zatvoru na tri godine. Unatoč svemu, zbog Denisa joj je sve oprostio. Međutim, ona je zatražila razvod braka i s djetetom otišla za Pulu – priča tetka malenog Denisa.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Bliski susret predsjednice Kolinde i Donalda Trumpa

- U dvije nesreće jedan poginuo, auto se od siline udarca prevrnuo na krov

- Josipa (88) planinareći obišla cijelu Europu

- Otkrivamo gdje su sad seks bombe bivše Jugoslavije

- Opustite se i riješite stresa jednostavnim tehnikama

- Časna pionirska! I Ava je posjetila Tita

- Žorž i Marina tetovirali krune na zapešću kao znak ljubavi i prijateljstva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’
KVAKA24

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’

Manuela Šola je uspješna poduzetnica. Predsjednica je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, Dopredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca te vlasnica i direktorica poduzeća Komunikacijski laboratorij. Ispričala nam je savjete za sve koji kreću u poduzetništvo

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'
24 PITANJA

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'

Rimski nam je odgovorio na 24 pitanja. Otkrio nam je koji su prvi izvođači koje je slušao u mladosti, birao je između Grše i Hiljsona te otkrio zašto misli da je scena postala dostupna svima
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić