Obavijesti

News

Komentari 360

Afrikanci Šime i Mile rade na tunogojilištu Ante Gotovine

Afrikanci Šime i Mile rade  na tunogojilištu Ante Gotovine
3

Savršen spoj: Afrikanci Prince Soniyi i Miller Rivers Djiofack Nguensi su se zaljubili u Biograd. General je, kažu, brižan, stalno pita treba li im što, a zna i raditi s njima

VIDEO

Prince Soniyi (29) u Hrvatsku je iz Nigerije došao na Božić 2011. zbog tamošnjih vjerskih sukoba. Miller Rivers Djiofack Nguensi (29) kamerunski je nogometaš koji se zbog ljubavi preselio u Hrvatsku iste godine. Posljednja tri mjeseca obojica žive u Biogradu jer rade na tunogojilištu Pelagos generala Ante Gotovine i njegova partnera Milana Mandića.

- Di si, Mile!? Alo, Šime - pozdravljali su ih Biograđani dok smo razgovarali.

- Ja se zovem Miller, pa su me prozvali Mile, a onda je Prince ispao Šime - kaže nogometaš, koji je zbog ozljede koljena morao odustati od karijere. Prince je osnovao Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj i ondje su se upoznali.

- U Zagrebu sam radio u Centru za mirovne studije i iznenadio sam se kad su me pitali želim li raditi s tunama. Odlučio sam doći na dva dana i vidjeti. Odmah sam se zaljubio u more, otoke, Biograd i dobre ljude - kaže Prince.

Dodaje i kako ih svi pitaju kakav je Gotovina.

- Ante je jednostavan i brižan. Stalno pita je li sve u redu i trebamo li što - kažu mladići.

Gotovina tečno govori engleski i francuski, no Afrikanci uče i hrvatski.

- Brzo učim jezike jer je u Nigeriji 450 dijalekata i 370 nesvrstanih narječja. Još mi se dogodi da naručim čaj od šupka umjesto šipka, ali sve sam bolji. Čini mi se da ću sad morati ispočetka jer u Biogradu su nove riječi i naglasak - kaže Prince.

'Na početku nam je smetao miris ribe'

Posao je, kažu Mile i Šime, težak i naporan, ali oni ga vole.

- Moraš se pokazati. Kad se ide na otvoreno more, i gazde dođu na brod i teško rade, pa kako ti ne bi!? - kaže Prince. Isprva im je, kažu, smetao miris ribe, ali sad su i oni kao ribe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 360
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa