Obavijesti

News

Komentari 44

Čak se i susjed izgubio: Prvi kukuruzni labirint u Hrvatskoj

Čak se i susjed izgubio: Prvi kukuruzni labirint u Hrvatskoj
9

Kojim putem? Obitelj Pilaš je u Viškovcima sagradila prvi hrvatski labirint u kukuruzu. Posjetitelji na ulazu dobivaju kartu da se lakše snađu i brže ga prođu

VIDEO

Cijeli labirint je jedna velika poučna staza. Prostire se na 4200 četvornih metara, dugačak je 124 i širok 30 metara, govori nam Branko Pilaš (32) iz Viškovaca.

Obitelj je na cesti između Požege i Pleternice sagradila prvi labirint u kukuruzu.

Ideju su prije godinu i pol pronašli na internetu pretražujući slične projekte po američkim sajtovima, a idejama im je pomogla i Brankova sestra Marija Šarić.

Putujući svijetom zapeli su joj za oko baš kukuruzni labirinti. 

- Duž staze nalaze se postaje s boksovima u kojima su tri vrste svinja. Ondje je i hrana za životinje, a djeca koja sudjeluju u igri moraju pogađati koju od te hrane jedu svinje. Cilj je što prije proći labirint i pogoditi što više hrane - objašnjava gazda Pilaš, kojemu u vođenju OPG-a pomaže i sestra Marija.

Na ulazu dobiju kartu

Na ulazu u labirint posjetitelji dobivaju kartu koja bi im trebala pomoći da ga prođu u što kraćem vremenu. Brankovu sinu Patriku (10) trebalo je samo minuta i 45 sekundi te je do sada postigao najbolji rezultat.

- Večer prije otvaranja labirinta s prijateljima smo imali probu, a jedan od susjeda se izgubio. Bilo je presmiješno.

Zvao nas je da dođemo po njega jer nije znao put. Upravo zato smo na ulazu postavili nešto poput lovačke čeke s koje se vidi cijeli labirint. Prosjek prolaska je deset minuta - pojašnjava Branko. Projekt je, kaže, realizirao u suradnji s Turističkom zajednicom Pleternice, a sljedeće godine planiraju napraviti i duplo veći labirint s još više domaćih životinja.

Prvi hrvatski kukuruzni labirint bit će otvoren do kraja listopada, a Pilaši već imaju dogovorene organizirane posjete vrtića i osnovnih škola. Čak su snimili i noćnu fotografiju labirinta, i to s dizalice na visini od 18 metara. Obitelj Pilaš bavi se ratarstvom i obrađuje 60 hektara zemlje. Osim toga, uzgajaju svinje i posjeduju 25 rasplodnih krmača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...