Obavijesti

News

Komentari 119

Dr. Mercedes: Mladić oduševio i stručnjake iz slavne tvornice

Dr. Mercedes: Mladić oduševio i stručnjake iz slavne tvornice
6

Mladić (23) iz Zagreba dobio je na raznim sajmovima inovacija nagrade za devet inovacija na Mercedesu, a planira otvoriti restauratorsku radionicu za oldtimere

VIDEO

Naim Canolli (23) iz Zagreba tvrdi kako je prvi automobil rastavio i sastavio sa sedam godina. Bio je to tatin Suzuki Swift. Dobio je na sajmovima nagrade za devet inovacija na Mercedesu, a planira otvoriti restauratorsku radionicu za oldtimere.

- Nagrade sam dobio na sajmovima inovacija zato što sam u benzinski auto ugradio dizel motor i promijenio dijelove koji su mi omogućili da besprijekorno radi. Imam zlato koje sam dobio lani na sajmu Inova te broncu koju sam osvojio na sajmu u Nürnbergu. Ondje su bili i ljudi iz Mercedesa koji nisu mogli vjerovati da se njihovo vozilo može prebaciti u dizel - ponosan je Naim.

Njegova ljubav prema automobilima rasla je od najmanjih nogu.

- Jednostavno sam fasciniran svim tim sklopovima i detaljima koji stroju omogućuju rad - kaže.

Zato je upisao srednju strukovnu školu “Faust Vrančić” u Zagrebu gdje je završio smjer za tehničara za vozila.

- Izgarao sam od želje da kupim svoj auto, pa sam u drugom srednje počeo raditi. Radio sam fizičke poslove i dobro zarađivao, ali sam ozbiljno popustio u školi. Radi toga sam maturirao tek prije dvije godine - iskren je Naim i istodobno ponosan što je od prvih plaća uspio uštedjeti novac za kupnju svog prvog auta. Bio je to upravo crveni Mercedes.

- Tata i ja smo ga našli na Hreliću i bio je totalna kanta. Kupio sam ga za 800 eura, znajući da ću ga pretvoriti u dobar auto. Trošio je 15 litara goriva, sada troši samo pet. Vozio je najviše 160, a sada može potegnuti do 185 km/h - govori on.

Životni cilj mu je otvoriti restauratorsku radionicu.

- Imao bih najjeftinije cijene u zemlji jer nikada ne bih radio kao mehaničari u Hrvatskoj. Previše računaju za posao koji ne vrijedi toliko - sanjari on dodajući kako mu za pokretanje takvog projekta treba novac kojeg nema. Zato planira otići u inozemstvo, a potom bi se vratio u domovinu.

- Vjerojatno ću, kao tata, voziti kamion dok ne zaradim dovoljno da ostvarim san - kaže Naim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...