• Članak
  • Komentari 196
  • Lokacija
  • Share 7001
  • Tweet5

Ipak se vratio: Na Veliki petak rodan Klepetan doletio Malenoj

Klepetan je kasnio tjedan dana, ali nitko nije brinuo jer rode često na putovanjima snađu vremenske neprilike. Rodan Klepetan i Malena vole se već više od 10 godina

Petak, 29. 3. 2013. u 11:06    Piše: Franjo Lepan

Rodan Klepetan svojoj rodi Malenoj sletio je u gnijezdo na Veliki petak točno u 10 sati. Ove godine je zbog nevremena, a možda i godina, Malenoj kasnio pet dana i već ju je bila uhvatila nervoza.

- Iznenadio nas je, jer obično bi dolazio u poslijepodnevnim satima. Kada je doletio prvo je sletio Malenoj u gnijezdo. Ona se počela vrtjeti u krug, nije znala što će od sreće. On je samo kratko protrljao svoju glavu o njenu, kao da joj je govorio: „Stigao sam Malena, kako si mi?“. Nakon toga je sletio meni na igralište gdje sam ga čekao s kantom napunjenom ribom. Prišao mi je i tražio je od mene ribu, taj ritual upražnjavamo već 11 godina. Malena se malo bunila, počela je klepetati iz gnijezda, kao da je ljubomorna. Pojeo je dvije ribe i odletio je u gnijezdo. Uslijedio je ponovno maženje. Kako su samo sretni - rekao je Stjepan Vokić, bivši domar osnovne škole u Brodskom Varošu koji godinama vodi brigu o Malenoj. 

Stjepan se i sam uplašio da Klepetan nije zaglavio na dalekom putu. Njih će dvoje ove godine proslaviti 11. godišnjicu neprekidne ljubavi i Malenin 20. rođendan. Malena je, nakon pucnja talijanskih lovaca, ostala slomljena krila i više nije mogla s drugim rodama putovati na jug. Do sada je nije iznevjerio u tih 11 godina. Zajedno su sa Stjepanom podignuli 43 mlade rode. 

Klepetan je u tih 11 godina u svojim krilima odlazeći i dolazeći svojoj družici nakupio oko 273.000 kilometara. Unatoč toliko prijeđenih kilometara ne doima se umornim, istina malo mu je perje prljavo, ali za nekoliko dana će to srediti i bit će bijel kao i njegova Malena. 

- Imamo jedan problem, a to je mlada roda koju sam prošlog ljeta spasio u Kobašu. Cijelu zimu je provela s Malenom i ne znam kako će Klepetan reagirati. Neću je puštati ovih dana dok se on ne odmori, a onda Bože moj što bude - rekao je Stjepan.

Inače, brigu o Malenoj već 20 godina vodi bivši domar varoške Osnovne škole, a odnedavno umirovljenik Stjepan Vokić. Malena je, nakon pucnja talijanskih lovaca, ostala slomljena krila i više nije mogla s drugim rodama putovati na jug.

Vezani članci:

Tagovi: roda malena, povratak, klepetan

Izdvojeni komentari 196 komentara Pogledaj sve komentare
29.03.2013., 11:23

dekycro: Al bude perije letilo veceras haha. :)

29.03.2013., 11:22

Rango: Jeeee... Predivna vijest.Svake godine se bojim da ću pročitati da nije došao jer mu se nešto putem dogodilo.

29.03.2013., 11:23

ksenija13: Ovo mi je uljepšalo dan. Želim im još puuuno godina života i puno maluh rodica.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar