Obavijesti

News

Komentari 178

Ispovijest prevaranta Andreja: HNS-u ne mislim vratiti novac

Ispovijest prevaranta Andreja: HNS-u ne mislim vratiti novac
3

Andrej Matotek iz Donje Dubrave tvrdi da se pokušao ubiti i nakon izbijanja afere. Kaže da ga je HNS iskoristio u kampanji. Na račun lažne bolesti dobio je 45.000 kn

VIDEO

Ostao sam sam u svom kafiću. Zavezao sam si uže oko vrata i odgurnuo stolac. Počeo sam se gušiti i pao u nesvijest. No došao sam k sebi, dohvatio stolac i spasio se, rekao je Međimurac Andrej Matotek, koji je lagao da ima leukemiju i tako prikupio 45.000 kuna “pomoći”.

Nakon što je za dlaku izbjegao smrt, kaže, ostao je ležati na podu do pet sati, kad ga je našla majka. Zajedno su sjedili u kafiću i plakali.

Načelnik općine Donja Dubrava, koji je organizirao sakupljanje pomoći, za Matotekovu prevaru doznao je mjesec dana ranije. Rekao mu je da će sve proći u tišini te neka vrati novac.

- Onda je pozvao medije i na sva zvona me proglasio varalicom. To je bio pretežak teret za mene i mogao me stajati života - rekao je Matotek i dodao kako nije mislio da će izmišljena bolest uzeti toliko maha.

- U trenutku sam odlučio izmisliti bolest. Sve je brzo krenulo, organizacija koncerta bila je ishitrena, a je li to bilo nečije sakupljanje političkih bodova, ne znam. Uostalom, sam sam si kriv za sve - rekao je Matotek.

Odselio se iz svojega kraja, u koji će se vratiti kad spere ljagu sa svog imena. HNS, koji je organizirao akciju, protiv Andreja je podignuo kaznenu prijavu.

- Osude li me, novac neću uplatit HNS-u nego humanitarnoj zakladi - rekao je kroz suze.           

Čačiću je kao zahvalu darovao sliku                            

Podsjetimo, u lipnju prošle godine HNS je organizirao sakupljanje novca za liječenje teško bolesnog ugostitelja Andreja Matoteka (30). HNS-ovci su bili toliko sretni i ponosni na 45.000 kuna koje su prikupili da je u Donju Dubravu pohitao i sam Radimir Čačić, kojem je Andrej u znak zahvale darovao sliku.

Ovaj prevarant je uvjerio mještane i HNS da je obolio od akutne mijeloične leukemije. Svako malo bi dolazio u općinu fotokopirati dokumente pa bi pričao da je teško bolestan

Ovaj prevarant je uvjerio i mještane i HNS da je obolio od akutne mijeloične leukemije. Svako malo bi dolazio u općinu fotokopirati dokumente pa bi pričao da je teško bolestan. Jadao im se na teške kemoterapije i skupa putovanja u Zagreb. Općinski načelnik Marijan Varga, ujedno i sadašnji savjetnik u Ministarstvu gospodarstva, sa stranačkim kolegama HNS-ovcima inicirao je akciju da se mladiću pomogne. Na priredbi su novac prikupljali aukcijom darovanih predmeta. 

Priča je mjesecima kasnije doživjela preokret. Taj je mladić prvog prosinca policiji prijavio lažnu provalu u svoj kafić i aparat za igru u kojem je nedostajalo 192.000 kuna. Tada je počelo šuškanje da nije bolestan jer je normalno živio i radio. Mještani su primijetili da je kupio namještaj, motor i još neke skuplje stvari. Sve je kulminiralo prije nekoliko dana kad su ga općinski čelnici “stisnuli”, pa je priznao da nije bolestan.

To što sam ja prolazio kad su za mene prikupljali novac ne bih poželio nikome, kaje se 'bolesnik' Matotek

- Ispričavam se što sam ja poveo inicijativu pomoći - kazao je načelnik Varga, dok je njegov šef Radimir Čačić rekao kako se ne sjeća slučaja jer stalno pomaže ljudima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa