Obavijesti

News

Komentari 35

Kornjača Manuela preživjela je 30 godina zatvorena u kutiji

Kornjača Manuela preživjela je  30 godina zatvorena u kutiji
1

Obitelj iz Brazila je ostala u šoku kada je sin Leandro pronašao kornjaču Manuelu živu u kutiji zajedno sa starim video rekorderom. Manuela je nestala prije 30 godina

VIDEO

Kornjača Manuela, o kojoj je brinula obitelj Almeidas iz Brazila, nestala je prije 30 godina. Vlasnici su vjerovali kako je vjerojatno izašla iz kuće i otišla u divljinu jer su baš u to vrijeme, 1982. godine radili na preuređenju.

Na nagovor oca Lionela cijela obitelj se prošlog tjedna primila čišćenja prostorije zatrpane stvarima i starim električnim uređajima koju je Lionel uvijek zaključavao, piše Telegraph. Obitelj je ostala u šoku kada je sin Leandro pronašao Manuelu živu u kutiji zajedno sa starim video rekorderom. Nitko nije mogao vjerovati. 

- Sve što je moj otac mogao popraviti držao je u toj sobi. Uređaje je donosio odasvud. Mislio je da će dijelovima starih popraviti nove uređaje i tako natrpavao sve više i više stvari. Nikada nismo tamo ulazili - ispričala je kći Lenita. 

- Svi smo oduševljeni što je Manuela opet s nama, ali nikome nije jasno kako je preživjela 30 godina u toj mračnoj sobi. Zaista nevjerojatno - rekla je. 

Veterinar Jeferson Pires objasnio je kako je riječ o crvenouhoj kornjači koja može dugo bez hrane. Dodao je kako se radi o vrsti koja može i do tri godine bez da išta pojede. 

- U divljini jedu voće, lišće, mrtve životinje pa čak i izmet. Manuela je vjerojatno preživjela jedući termite iz drvenog poda - rekao je Pires. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk