Obavijesti

News

Komentari 367

Kuću kod Bjelovara opsjedaju duhovi: Snimio obris curice?

Kuću kod Bjelovara opsjedaju duhovi: Snimio obris curice?
10

Paranormalni događaji ponukali su vlasnike na prodaju, no zbog zlokobnih glasina svi su ih odbijali. Navodno su kuću nudili na dar onome tko uspije u njoj prespavati

VIDEO

Na zavoju u mjestu Škrinjari kraj Bjelovara golema kuća već desetljećima zjapi prazna. Kupca za nju nema, a mnogi bježe od nje kao vrag od tamjana. Mještani govore kako kuću opsjedaju duhovi.

Stanovnici tog malog sela govore kako su iz kuće noću znali dopirati čudni zvukovi. Oni koji su skupili hrabrosti i ušli u nju tvrde da su čuli korake i lupanje vratima, a vidjeli su i siluetu žene i djeteta te čuli plač bebe i jezive krikove. Neki posjetitelji pak tvrde kako su čuli plač iz bunara u kojem se navodno utopila djevojčica, a kruže priče i o vrištanju žene koja je tamo ubijena i zabetonirana u temelje. U istraživanje sada već poznate “uklete kuće” uputio se i naš čitatelj Tomislav Kovačević iz Virovitice. Nakon povratka iz Zagreba, u golemo i obraslo zdanje ušao je s djevojkom.

- Cura i ja smo došli do kuće te kamerom snimali kuću i okoliš. Odjednom smo na kameri u pozadini vidjeli siluetu žene, a potom se ona pretvorila u siluetu djeteta. Moja djevojka je vrisnula i pobjegla - rekao nam je Kovačević. On nam je i poslao fotografije kuće na čijem se prozoru vidi ljudski obris.

Zbog glasina nitko nije htio kupiti kuću

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Starija mještanka nam je odlučila ispričati povijest uklete kuće pod uvjetom da ostane anonimna. Ona živi preko puta napuštene dvokatnice.

- Na tome mjestu bila je stara kuća koju je vlasnik prodao Gabri Stričeku, od kojeg ju je onda kupio Stipe Čališ. On je srušio staru kuću i sagradio novu, ovu koja je sad tu - govori svjedokinja. Obitelj Čališ ju je uredila, stavila je na prodaju i odselila se u Hercegovinu. Mještanka kaže da kupca nisu mogli naći jer su tražili previše novca za nju. Drugi pak govore da Čališi u kući nisu mogli provesti nijednu noć. Paranormalni događaji ponukali su ih na prodaju, no zbog zlokobnih glasina svi su ih odbijali. Navodno su bili toliko očajni da su je nudili na dar onome koji u njoj uspije prenoćiti.

Susjeda je uplašena, ali zbog štakora

Susjeda pak u priče o duhovima ne vjeruje.

- Da ima nešto, sigurno bih vidjela. Držala sam tamo krave i obilazila ih noću i ništa nisam čula. Priče su potekle od mladih koji se preko ljeta tamo dolaze opijati i raditi svakakve stvari. Pale svijeće i tako pridonose fami o duhovima. Ja sam uplašena, ali zbog legla štakora koji tamo borave - zaključuje mještanka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a