Obavijesti

News

Komentari 43

Naša "tuđa" briga: Na Hvaru osnovali ministarstvo trača

Naša "tuđa" briga: Na Hvaru osnovali ministarstvo trača
1

Ministarstvo tuđih poslova osnovala je grupa entuzijasta koje zanima sve ono što rade drugi ljudi. Javnosti poručuju kako im posla sada nikako ne nedostaje

VIDEO

Gledanje tuđih poslova i briganje tuđih briga stari su dalmatinski običaji, a ekipa iz Staroga Grada na Hvaru te je običaje podignula na višu razinu i osnovala Ministarstvo tuđih poslova.

Sjedište ovoga trač ministarstva je u bistrou Kod Damira, u kojem se svaki dan okuplja veselo ministarsko društvo.

- Brinemo o svim poslovima koji nisu naši. Tko je gdje bio i što je radio, tko se opio, tko je zaradio, tko je ribu ulovio, masline okopao, grožđe pobrao i štogod povalio - kaže ministar Damir Čavić.

Ministarstvo su osnovali prošlog ljeta, a nedugo zatim je na fasadi kafića osvanula i tabla s imenom ministarstva.

Natpis će postaviti i na Zulu jeziku jer je jedan od njihovih ministara, Louis Petrić, rođen u Južnoafričkoj Republici.

Ministri tuđih poslova zasjedaju svaki dan, a tema sjednice ovisi o tome pije li se kava ili vino. Za opskrbu uredskim materijalom zadužen je ministar tekućih pitanja, vinar Matko Lovrinčević. 
- Želite li znati što vam je žena jučer radila ili kolikom se nasljedstvu možete nadati od punice, javite se - kaže Matko. Ministri su najaktivniji ljeti kad mjesto živne, a prava Vlada ode na godišnji odmor. 
- Hrvatska ma 21 ministarstvo, pa nismo višak - zaključili su.

Monty Pythonovo smiješno hodanje

Vesela družina “Letećeg cirkusa Montyja Pythona” osnovala je u svojem skeču Ministarstvo smiješnog hoda. Ono je bilo zaduženo za izvlačenje novca od države za razvoj i primjenu hoda.

Najvažnije je da su svi nježni i brižni

U belgijskoj općini Kruibeke lokalni političari osnovali su ministarstvo nježnosti. Njihova zadaća je učiniti svijet ljepšim mjestom za život. Žele nagnati ljude da se više grle i ljube te budu optimisti.

U Venezueli brinu da su svi sretni

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro traži čovjeka koji će voditi ministarstvo sreće. Cilj te državne institucije je borba protiv siromaštva, poboljšati uvjete života invalida i brinuti se za jednakost ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...